Archiefbeeld: een woonzorgcentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: een woonzorgcentrum. © Wannes Nimmegeers

Proefproject minder antidepressiva in rusthuizen gefnuikt door corona: “Van halvering naar stijging want mensen voelden zich eenzaam”

GENTWorden er te veel antidepressiva gebruikt in woonzorgcentra? Het Gentse stadsbestuur stapte alvast in 2016 in een proefproject om het gebruik van antidepressiva en kalmeermiddelen stevig te verminderen. En dat liep héél vlot, tot de coronacrisis losbarstte.

 1. Gentse brandweer legt werk neer: “Die angstcultuur moet stoppen, te veel collega’s hebben een burn-out”
  PREMIUM
  Gent

  Gentse brandweer legt werk neer: “Die angstcul­tuur moet stoppen, te veel collega’s hebben een burn-out”

  De Gentse brandweer heeft maandagmorgen massaal actie gevoerd aan de kazerne in de Roggestraat. Alle diensten van de Brandweerzone Centrum legden het werk neer uit onvrede over het gebrek aan respect, de angstcultuur en de grote veranderingen die de jongste jaren zijn doorgevoerd zonder overleg. De hulpverlening voor de burgers bleef gegarandeerd. Burgemeester Mathias De Clercq belooft oplossingen tegen 30 november. Tot dan zal de brandweer geen administratieve taken meer uitoefenen.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.