Testen op coronavirus in het UZ Gent.
Volledig scherm
Testen op coronavirus in het UZ Gent. © Wannes Nimmegeers

Proefproject met sneltests op school voor het eerst toegepast: hele klas uit een basisschool getest en 1 extra besmetting ontdekt

GentDe coronacijfers in het Gentse onderwijs worden nauwlettend in de gaten gehouden. De voorbije week werd in een lagere school één clusterbesmetting vastgesteld. De hele klas werd getest via het proefproject rond sneltesten. Daarbij werd nog één extra besmetting vastgesteld. “Goed en voldoende (snel)testen en het respecteren van de quarantaine zijn superbelangrijk”, vindt onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen).

 1. “De Roze Prikballon is een no-nonsens dagboek met een positieve boodschap", zegt Ann (39) die met haar boek het taboe van Ann haar IVF-zwangerschap wil doorprikken.
  PREMIUM
  Wetteren/Laarne/Heusden

  “De Roze Prikballon is een no-non­sens dagboek met een positieve boodschap", zegt Ann (39) die met haar boek het taboe van Ann haar IVF-zwanger­schap wil doorprik­ken.

  Niet elke zwangerschap is rozengeur en mannenschijn of een leven op een roze wolk. Met haar boek De Roze Prikballon wil Ann De Rocker (39) uit Wetteren het taboe rond In-vitrofertilisatie (IVF) of proefbuisbaby’s, doorbreken. Zelf moest zij en haar partner Jan jarenlang wachten op de geboorte van Cesar. “Met dit boek wil ik vooral duidelijk maken dat je nooit mag wanhopen of opgeven”, zegt Ann.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis