Het prachtig heraangelegde Houtdok nodigt uit tot zwemmen, maar officieel mag dat niet.
Volledig scherm
Het prachtig heraangelegde Houtdok nodigt uit tot zwemmen, maar officieel mag dat niet. © Wannes Nimmegeers

Proefproject met planten moet water van Houtdok zuiveren, tot zwemkwaliteit

GentDe stad blijft hopen dat het Houtdok een officiële openwaterzwemzone kan worden. Dat is voor dit jaar niet gelukt, omdat bleek dat het water niet de gewenste kwaliteit heeft. Maar er is opnieuw hoop voor volgende zomer. Onderzoekers van de UGent zullen met planten op een drijvend testeiland bekijken of het water lokaal kan gezuiverd kan worden.

  1. De dj’s uit de gouden jaren geven samen knalfeest in de Charlatan: “Ik ging in 12 jaar tijd 6 keer de wereld rond om te draaien”
    PREMIUM
    Gent

    De dj’s uit de gouden jaren geven samen knalfeest in de Charlatan: “Ik ging in 12 jaar tijd 6 keer de wereld rond om te draai­en”

    Olivier Pieters van de Boccacio, Pete van de ’55’, Mike Thompson van Cherry Moon, Mo & Benoelie van Eskimo. Het is maar een greep uit de namen die achter de draaitafels zullen staan in de Charlatan op Oldskool Ghent XL, op 22 oktober. “Het is een ode aan het nachtleven, met de cult-deejays uit de gouden jaren”, zegt organisator Ben Mouling. Samen met enkele van die namen blikken we vooruit, en terug.