Burgemeester De Clercq, premier De Croo en schepen Coddens kijken toe hoe een man zijn vaccin krijgt
Volledig scherm
Burgemeester De Clercq, premier De Croo en schepen Coddens kijken toe hoe een man zijn vaccin krijgt © Photo News

Premier De Croo bezoekt vaccinatiecentrum Gent. “Alles wat hij gehoord had, werd bevestigd”

GentHoog bezoek in het vaccinatiecentrum van Flanders Expo vanmiddag. Premier Alexander De Croo kwam een kijkje nemen, net in de week dat we een nieuw record qua aantal vaccins vestigen. “Een hele eer dat de premier hier kwam kijken”, vindt gezondheidsschepen Rudy Coddens (Vooruit).

  1. Ahmed (29), de vriend van de Gentse Souheila (31), is veroordeeld tot vier jaar cel wegens ‘verspreiden van fake news’: “Mijn pijn is ondraaglijk, dit mag niet gebeuren”
    PREMIUM
    Gent

    Ahmed (29), de vriend van de Gentse Souheila (31), is veroor­deeld tot vier jaar cel wegens ‘versprei­den van fake news’: “Mijn pijn is ondraag­lijk, dit mag niet gebeuren”

    In Egypte is de student Ahmed Samir Santawy (29), vriend van de Gentse Souheila Yildiz (31), veroordeeld tot een celstraf van vier jaar wegens het ‘verspreiden van fake news’ en ‘deelname aan een terroristische groep’. Bij zijn aanhouding werd hij echter vooral ondervraagd over zijn academisch onderzoekswerk over islam, vrouwenrechten, abortus en het feit dat hij lid was van een Facebook-groep die kritisch staat tegenover de Egyptische overheid. Amnesty International blijft actie voeren en druk zetten.