Premier De Croo aanwezig op wake voor slachtoffer groepsverkrachting: “We moeten zorgen dat we veel sneller kunnen optreden”

GentOnder de Stadshal in Gent is woensdagavond een stille wake gehouden voor het 14-jarige meisje uit Gavere dat na een groepsverkrachting uit het leven stapte. Er kwam een honderdtal mensen opdagen, onder hen premier Alexander De Croo. De herdenking verliep heel sereen. 

 1. Meisje (14) stapt uit het leven nadat daders beelden online verspreiden van verkrachting - Burgemeester: “Shock voor onze gemeente”
  Gent/Gavere

  Meisje (14) stapt uit het leven nadat daders beelden online versprei­den van verkrach­ting - Burgemees­ter: “Shock voor onze gemeente”

  Vijf tieners, onder wie drie minderjarigen, zijn opgepakt nadat ze samen een veertienjarig meisje hadden verkracht op een kerkhof in Gent. Het vijftal had beelden gemaakt van de aanranding en deze verspreid via sociale media. Het slachtoffer stapte enkele dagen later uit het leven. Drie minderjarigen zijn intussen geplaatst, twee meerderjarigen werden door de onderzoeksrechter aangehouden. De burgemeester van Gavere, Denis Dierick, spreekt over een “shock voor de gemeente”.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?