Premier De Croo aanwezig op wake voor slachtoffer groepsverkrachting: “We moeten zorgen dat we veel sneller kunnen optreden”

GentOnder de Stadshal in Gent is woensdagavond een stille wake gehouden voor het 14-jarige meisje uit Gavere dat na een groepsverkrachting uit het leven stapte. Er kwam een honderdtal mensen opdagen, onder hen premier Alexander De Croo. De herdenking verliep heel sereen. 

  1. Meisje (14) stapt uit het leven nadat daders beelden online verspreiden van verkrachting - Burgemeester: “Shock voor onze gemeente”
    Gent/Gavere

    Meisje (14) stapt uit het leven nadat daders beelden online versprei­den van verkrach­ting - Burgemees­ter: “Shock voor onze gemeente”

    Vijf tieners, onder wie drie minderjarigen, zijn opgepakt nadat ze samen een veertienjarig meisje hadden verkracht op een kerkhof in Gent. Het vijftal had beelden gemaakt van de aanranding en deze verspreid via sociale media. Het slachtoffer stapte enkele dagen later uit het leven. Drie minderjarigen zijn intussen geplaatst, twee meerderjarigen werden door de onderzoeksrechter aangehouden. De burgemeester van Gavere, Denis Dierick, spreekt over een “shock voor de gemeente”.