Het postkantoor met parking op het Stapelplein, waar het project met 170 woningen komt.
Volledig scherm
Het postkantoor met parking op het Stapelplein, waar het project met 170 woningen komt. © Wannes Nimmegeers

Postbedeling verstoord door spontane staking bij bpost

GENTBij bpost aan het Stapelplein in Gent heeft iets minder dan de helft van het personeel het werk neergelegd. De postsorteerders willen meer informatie over de nieuwe organisatie binnen het bedrijf. Er werken 80 mensen in het hoofdsorteercentrum.

  1. Minister Diependaele en schepen Souguir over het Gravensteen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelijker”
    PREMIUM
    Gent

    Minister Diependae­le en schepen Souguir over het Graven­steen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelij­ker”

    Twee jaar lang al wordt er in Gent gebakkeleid over het Gravensteen, en hoe we dat toegankelijk moeten maken. Actiegroepen protesteren tegen elk voorstel, maar veel alternatieven voor het geplande paviljoen en de lifttoren naast de donjon zijn er niet. Minister Diependaele probeerde de partijen in Gent op één lijn te krijgen, schepen Souguir zette een inspraakronde op poten, maar het oorspronkelijk plan blijft behouden. Kon dat hele proces nu echt niet anders?