Populaire bakkerij-restaurant De Superette nog maar pas gesloten, maar er komt al een nieuwe horecazaak in de plaats
GentNa acht gouden jaren, sloot de populaire bakkerij-restaurant De Superette eind november de deuren. Het einde van een tijdperk voor de trouwe klanten. Er vielen dan ook heel wat traantjes op het afscheidsfeest, maar die kunnen nu weggeveegd worden. Over enkele weken komt er namelijk al een nieuwe bakkerij met koffiebar in het pand. Of de huisgeur even bedwelmend zal zijn, valt nog af te wachten.
Het nieuws kwam toch wel onverwacht een halfjaar geleden: De Superette sluit de deuren, ondanks het succes van de bakkerij met restaurant. Het project werd vlak voor de zomer van 2014 opgestart door chef-kok Kobe Desramaults en de Amerikaanse bakker Sarah ‘Biggie’ Lemke. Drie jaar later, in 2017, opende Kobe daarbovenop een ander restaurant in het oude Belgacomgebouw: Chambre Separée. Het was van in het begin geweten dat het tijdelijk zou zijn, en vorige zomer viel het doek dan ook definitief.
Enkele maanden later ruilde de chef-kok Gent in voor het Italiaanse zuiden. Hij opende een restaurant in het Siciliaanse Finale di Pollina, waar hij kookt met zicht op het strand. Het deed Biggie, de drijvende kracht achter De Superette, nadenken over een terugkeer naar haar thuisland, de Verenigde Staten, en haar familie. Zij en het team gaven de klanten nog een halfjaar de kans om pizza’s te komen smullen en brood af te halen. 21 november gingen de deuren definitief toe, na een groot afscheidsfeest de avond ervoor.
(Lees verder onder de foto.)
Nieuw leven
Het einde van De Superette liet meteen een grote leegte achter bij heel wat trouwe klanten, maar die kan binnenkort alweer opgevuld worden. Over enkel weken komt er al een nieuwe bakkerij in het pand. Geen Superette 2.0, maar SMØRBRØD – uitgesproken als smeurbreud – neemt er zijn intrek. Het is de bakkerij van Gentenaar Tomas De Mets (29) die hiervoor van thuis uit bakte. Anderhalf jaar geleden vormde hij zijn tweede slaapkamer om tot bakatelier. “De naam van de bakkerij komt van het Noorse woord voor boterham”, vertelde Tomas bij de start van zijn thuisbakkerij. “Mijn vriendin en ik vonden dat een leuk woord toen we daar op reis waren.”
Tomas werkt tot nu toe enkel op bestelling: alleen op woensdag, vrijdag en zaterdag kan je zuurdesembrood, stokbroden en koekjes afhalen. Dat verandert met de verhuis. “We nemen het materiaal van De Superette over en gaan het handelspand huren vanaf januari 2023”, zegt de bakker opgetogen. “We blijven wel gewoon SMØRBRØD, maar dan desembakkerij en koffiebar in plaats van microbakkerij.” De buren (en de liefhebbers van het betere brood) kunnen dus opgelucht ademhalen. De hoek van de Guldenspoorstraat en de Hofstraat blijft een bakkerij waar je heerlijke broden kan halen of een lekkere koffie drinken. Over enkele weken al, nog heel even geduld.
LEES OOK:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Destelbergen/Lochristi
Vrachtwagenchauffeur komt om het leven bij verkeersongeval op E17 in Destelbergen
Op de E17 in Destelbergen, in de richting van Antwerpen, is donderdag omstreeks 14.15 uur een zwaar ongeval gebeurd tussen twee vrachtwagens. Eén voertuig ging door de buitenberm en belandde in de gracht. De bestuurder kwam hierbij om het leven. -
PREMIUM
Annie (68) belt haar man op vanuit zinkende auto: "Vermoedelijk drukte mijn vrouw per ongeluk op het gaspedaal”
Hij blijft er rustig onder, Wim De Raedt (68) uit Gent. De man redde woensdagavond zijn vrouw Annie (68) van de verdrinkingsdood in de Schelde, toen ze met haar elektrische auto in het water belandde. Al heeft het maar enkele seconden gescheeld of het ongeluk was fataal afgelopen. “De natte knuffel die we erna gaven, zal ik niet snel vergeten.” -
GENT
Jour de fête opent opnieuw de deuren: “Zelfde concept, soms met een funky twist”
Het bekende restaurant ‘Jour de fête’, dat vasthangt aan kunsthuis Zebrastraat, opent opnieuw de deuren. Na een korte heropfrissing zet Jan Van Kerrebroeck (voormalig De Lieve) er de koksmuts op. Vorig jaar liet eigenaar Bruno Matthys ‘zijn’ Jour de fête over, nu kan je er dus weer eten. -
-
Het regenweer trotseren? Dat doe je zonder zorgen met deze 15 waterproof én trendy handtassen
Het weer in België is zo grillig dat een regenbui altijd om de hoek loert. Toch hoeft die onvoorspelbaarheid geen domper op de feestvreugde te zijn om jouw mooiste handtas uit de kast te halen. Al kan je natuurlijk ook op safe spelen met deze trendy waterproof handtassen én rugzakken. Beter die waterkringen voorkomen dan genezen, toch? -
HLN Shop
Adrenalinejunkie? Hier kan je tegen 60 km/u over het ijs vlammen
De komende weken zal er - naar jaarlijkse gewoonte - opnieuw veel geschaatst, geskied en gesnowboard worden. Maar de winterpret opsnuiven kan nog avontuurlijker! Wat dacht je van racen op het ijs? Ijskarten, goed voor een stevige adrenalineboost, is een ware wintertrend aan het worden. HLN Shop maakt er jou alvast warm voor. -
PREMIUMGent
Nog een paar dagen tot valentijn: dit zijn de meest romantische restaurants in Gent
Over een paar dagen is het zover: valentijn. Hoog tijd dus om een tafeltje te boeken in een romantisch restaurant. Kan je niet meteen een goed adresje bedenken? Geen zorgen, hieronder vind je enkele van de meest romantische adresjes in Gent. -
PREMIUMGENT
DE ZAAK JESPERS. Gevallen onderzoeksrechter trouwt in gevangenis, maar komt zo weer in de problemen: “76 miljoen? Er staat maar 23.000 frank op mijn rekening”
Na het arrest in het assisenproces werd het niet stil rond de gevallen onderzoeksrechter Guy Jespers. Vijf weken later trouwden hij en zijn minnares Ghislaine Clyncke in de Gentse gevangenis. Hoe ze elkaar leerden kennen, is al een verhaal op zich. Jespers werd in de gevangenis fout behandeld, waardoor hij al na 2,5 jaar als ‘een plant’ vrijkwam. En Clyncke zat in 1983 op haar beurt zeven maanden in de cel, met dank aan alweer een ‘foute vriend’ die haar man leerde kennen achter de tralies.