Een troep van 25 koeien in de Koningsdonkstraat afgelopen nacht
Volledig scherm
Een troep van 25 koeien in de Koningsdonkstraat afgelopen nacht © Nicole Scheire

Poortjes opengezet, prikkeldraad doorgeknipt: “Wie laat koeien uit Gentbrugse Meersen ontsnappen?”

Afgelopen nacht was het opnieuw prijs in Gentbrugge. Een troep koeien afkomstig uit de Gentbrugse meersen liep er een hele nacht door een woonwijk. “Elk jaar kampen we met hetzelfde probleem. Bezoekers laten de poorten open staan of knippen zelfs moedwillig de prikkeldraad stuk waarna wij vele uren kwijt zijn om die dieren weer in de wei te krijgen. Dit moet stoppen”, zegt koeienwachter Benny Van de Velde.

 1. Voor wie nood heeft aan een positieve boodschap: kinderkoor De Goestedoenders brengt ode aan Gent in nieuwe videoclip
  Gent

  Voor wie nood heeft aan een positieve boodschap: kinderkoor De Goestedoen­ders brengt ode aan Gent in nieuwe videoclip

  Léonthine Van Wassenhove wil wat vreugde verspreiden in donkere dagen. Daarom trok ze met haar kinderkoor De Goestedoenders door Gent om een vrolijke clip op te nemen. Daarin zie je hen zingen op en rond de Korenmarkt, op de tafels van Balls and Glory in de Jakobijnenstraat en in de stacaravans van Treck Hostel. “Hiermee zeggen we: geef de moed niet op. Blijf zingen en dansen.”
 2. Concertreeks van Niels Destadsbader in Ghelamco Arena pas in april 2021: “Hopelijk mag er tegen dan weer wat”
  Gent

  Concert­reeks van Niels Destadsba­der in Ghelamco Arena pas in april 2021: “Hopelijk mag er tegen dan weer wat”

  Dikke streep door de rekening van de Ghelamco Group. Die organisatie zette al sinds juli coronaproof evenementen op poten, en verkreeg een uitzondering om tot 1.200 mensen publiek toe te laten. Maar die uitzondering valt nu weg, en dus moeten alle 12 concerten van Niels De Stadsbader uitgesteld worden, net als alle andere geplande evenementen. “Nog maar eens vallen en opstaan”, zucht Michiel Vanderheyden.