Politie pakt twaalf betogers op tijdens protest tegen lezing Filip Dewinter in Gent

GentOp een manifestatie tegen haat en discriminatie in Gent werden donderdagavond omstreeks 19.30 uur negen personen bestuurlijk aangehouden. De betoging werd georganiseerd als tegenreactie op de lezing die Filip Dewinter (Vlaams Belang) die avond gaf op vraag van Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV). Na de betoging werden nog drie mensen aangehouden.

  1. INTERVIEW. Tom (48) heeft acht autogarages onder zijn hoede: “Ik heb nog steeds de eerste editie van Autogids uit 1979 in mijn nachtkastje liggen”
    PREMIUM
    Sint-Martens-Latem/Gent/Deinze

    INTERVIEW. Tom (48) heeft acht autogara­ges onder zijn hoede: “Ik heb nog steeds de eerste editie van Autogids uit 1979 in mijn nachtkast­je liggen”

    Gepassioneerd door auto’s. Dat is het minste wat je kan zeggen van Tom De Bruyckere (48). De ondernemer uit Sint-Martens-Latem breidde zijn ACG-groep — bekend van Volvo, Maserati en Polestar — uit met Jaguar en Land Rover van Garage Vernaeve uit Merelbeke. Maar wie is de man die als kind al garagist wou worden en nu acht garages met in totaal 126 medewerkers leidt? Zijn favoriete auto doet alvast watertanden.