De federale politie en de douane in Gent hebben vorige week 500 kilogram cocaïne ontdekt op een boot uit Brazilië in de Gentse haven
Volledig scherm
De federale politie en de douane in Gent hebben vorige week 500 kilogram cocaïne ontdekt op een boot uit Brazilië in de Gentse haven © Geert De Rycke

Politie ontdekt 500 kilogram cocaïne tussen printpapier op Braziliaans schip

GentDe federale politie en de douane in Gent hebben vorige week 500 kilogram cocaïne ontdekt op een boot uit Brazilië in de Gentse haven. De drugs zaten verstopt in containers met printpapier. De straatwaarde bedraagt 25 miljoen euro.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. 37 kilogram cocaïne in Gentse haven, 20 kilo goud en 1,7 miljoen euro cash, drugdealers krijgen tot 4 jaar cel: “Deze straffen moeten anderen afschrikken”
  PREMIUM
  Gent

  37 kilogram cocaïne in Gentse haven, 20 kilo goud en 1,7 miljoen euro cash, drugdea­lers krijgen tot 4 jaar cel: “Deze straffen moeten anderen afschrik­ken”

  De spilfiguren van drugshandel met Zuid-Amerika via de Gentse haven kregen maandagochtend celstraffen opgelegd tussen 12 maanden en vier jaar. In de haven onderschepten de politie en de douane Gent afgelopen zomer een drugstransport waarbij 37 kilogram cocaïne verborgen zat in de steenkoollading van een schip. Bij daarop volgende huiszoekingen werd voor meer dan 1,7 miljoen euro aan cash en goud in beslag genomen. “De straffen moeten een duidelijk signaal vormen.”