Het Sint-Baafsplein op oudejaarsnacht. De politie kwam massaal ter plaatse om het plein te ontruimen
Volledig scherm
Het Sint-Baafsplein op oudejaarsnacht. De politie kwam massaal ter plaatse om het plein te ontruimen © VDS

Politie en politiek bezorgd over steeds zwaarder vuurwerk tijdens jaarwisseling: “We hadden de situatie onder controle, maar toch”

GentHet was al met al ‘een vrij rustige nacht’, zo klonk het bij de politie op nieuwjaarsdag. Een uitspraak die bij heel wat politici in het verkeerde keelgat schoot, want er was wel degelijk heibel in de oudejaarsnacht. “Wij bedoelen dat we de situatie permanent onder controle hadden", verduidelijkt de korpschef nu. 

  1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
    Streamz

    Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

    True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.