De RAGO-politiehelikopter hing lange tijd boven de regio Bambrugge/Zonnegem.
Volledig scherm
De RAGO-politiehelikopter hing lange tijd boven de regio Bambrugge/Zonnegem. © Koen Moreau

Politie achtervolgt spookrijder op E17 met helikopter, verdachte probeert te voet te ontsnappen

GentDe politie heeft zaterdagmiddag een spookrijder achtervolgd aan de verkeerswisselaar in Destelbergen. De bestuurder probeerde vervolgens aan de politie te ontkomen door te voet verder te vluchten, maar hij kon niet veel later toch gevat worden.

 1. 1.000 besmettingen per dag in de Gentse scholen, CLB kan onmogelijk nog volgen
  PREMIUM
  GENT

  1.000 besmettin­gen per dag in de Gentse scholen, CLB kan onmogelijk nog volgen

  Elke dag zouden zowat 1.000 Gentse schoolkinderen het gevreesde smsje met een positief coronaresultaat erin moeten krijgen. Een veelvoud van hen moet in quarantaine. De CLB’s trekken aan de alarmbel: ondanks extra inzet kunnen zij onmogelijk alle ouders op tijd bereiken. Intussen gaan steeds meer klassen over op afstandsonderwijs. De schepen van Onderwijs vraagt aan Brussel voor een helder beleid.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Binnenkort herbruikbare bekers in de Overpoort? “Het is hier geen festival”
  PREMIUM
  GENT

  Binnenkort herbruikba­re bekers in de Overpoort? “Het is hier geen festival”

  Zullen we na de coronapandemie pintjes hijsen in herbruikbare bekers? Om de lading plastic bekers die na een uitgangsavond in de straat liggen, in te perken, wil Stad Gent overschakelen naar herbruikbare bekers. Er loopt een studie, die tot een proefproject moet leiden, maar evident is het niet. “Het zijn 33 verschillende café’s, met verschillende brouwers. Dat kan mogelijk voor problemen zorgen”, zegt Tim Joiris van de horecacel Oost-Vlaanderen bij UNIZO.