Plasco is Prins Carnaval

 1. Zo beleefden familie en vrienden van ultraloper Karel Sabbe (34) de finale: “Het bericht ‘Lampje in zicht’... Pure waanzin”
  PREMIUM

  Zo beleefden familie en vrienden van ultraloper Karel Sabbe (34) de finale: “Het bericht ‘Lampje in zicht’... Pure waan­zin”

  Uitgeput en verblind door het zweet in zijn ogen. En of ultraloper Karel Sabbe (34) een heroïsche prestatie geleverd heeft door als achttiende ooit de finish van de ultrazware Barkley Marathons te halen. Maar ook voor zijn vrienden en familie was het nagelbijten in de tennisclub in Waregem, waar ze zich verzameld hadden. Hoe wacht je op de uitslag van een wedstrijd waar amper over gecommuniceerd wordt? “Zodra de verwachte aankomsttijd verloopt, slaat de sfeer om. Waar is Karel?”, doet zus Ann-Sofie (37) het relaas van een nacht vol emotie.
  Gent
 1. UGent wil 22 miljoen euro besparen: ontslagen in aantocht en leerstoel Etienne Vermeersch moet eraan geloven

  UGent wil 22 miljoen euro besparen: ontslagen in aantocht en leerstoel Etienne Vermeersch moet eraan geloven

  De raad van bestuur van de UGent werkt aan een plan om 22,4 miljoen euro te besparen. Dat blijkt uit een document dat nieuwswebsite Apache in handen heeft gekregen. De universiteit licht toe dat in de zogenaamde ‘kerntakennota’ een oefening van 33,6 miljoen euro wordt gemaakt. De definitieve beslissing moet nog vallen, maar de universiteit sluit maandag niet uit dat er de komende jaren ontslagen zullen vallen.
  Gent
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 3. Wij spraken twee jaar geleden met nieuwe weervrouw Jacotte Brokken (30) over ambitieus project: alle 581 Belgische gemeentes bezoeken

  Wij spraken twee jaar geleden met nieuwe weervrouw Jacotte Brokken (30) over ambitieus project: alle 581 Belgische gemeentes bezoeken

  Jacotte Brokken (30) neemt begin april de plaats van Frank Deboosere in het weerteam van de openbare omroep over. Voor het grote publiek is de wetenschapsjournaliste nog een nobele onbekende, maar wij spraken haar twee jaar geleden al over een gewaagd idee. Jacotte wou alle 581 Belgische gemeentes bezoeken. Op Youtube en TikTok liet ze jongeren zien dat ons land meer te bieden heeft dan enkel steden als Brussel, Antwerpen of Gent.