Paul Buschmann, hoofdbibliothecaris van de Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte van de UGent, in zijn plantenhotel.
Volledig scherm
Paul Buschmann, hoofdbibliothecaris van de Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte van de UGent, in zijn plantenhotel. © Jill Dhondt

Plantenhotel van Universiteit Gent komt volgende zomer terug wegens succes

GentStudenten van de Universiteit Gent zullen ook volgende zomer hun dierbare plantjes kunnen achterlaten in de bibliotheek in de Rozier. Afgelopen zomer konden de studenten dat voor het eerst en dat bleek een succes. In totaal werden een kleine 150 planten binnengebracht die het allemaal overleefden.

 1. Gentenaar Kevin (32) wint Belgisch Kampioenschap skateboarden: “Op mijn elfde won ik mijn eerste wedstrijd”
  Gent/Ronse

  Gentenaar Kevin (32) wint Belgisch Kampioen­schap skateboar­den: “Op mijn elfde won ik mijn eerste wedstrijd”

  Kevin Tshala (32) werd afgelopen weekend Belgisch kampioen ‘streetskateboarden’ in Antwerpen. De Gentenaar skatet al sinds zijn tiende en won op zijn elfde zijn eerste wedstrijd. Twintig jaar later scheert hij nog altijd hoge toppen, soms ten koste van zijn eigen lichaam. “Hopelijk ben ik weer in orde tegen eind november, voor de wedstrijd in Florida.”
 2. 5 x uit in Gent dit weekend: van beroemdheden spotten op het filmfestival tot zelf een wandtapijt maken
  PREMIUM
  Gent

  5 x uit in Gent dit weekend: van beroemdhe­den spotten op het filmfesti­val tot zelf een wandtapijt maken

  Nu de mondmaskers af mogen heeft u ongetwijfeld nog meer zin om buiten te komen. Gelukkig valt er één en ander te beleven in Gent. Voor het weekend van 16 en 17 oktober halen we alvast de leukste tips naar boven, zo hoeft u zelf niet te zoeken. Starten doen we met een film op Film Fest, eindigen met een bezoek aan prachtige gebouwen in Gent die voor een dag open worden gezet.