Paul Buschmann, hoofdbibliothecaris van de Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte van de UGent, in zijn plantenhotel.
Volledig scherm
Paul Buschmann, hoofdbibliothecaris van de Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte van de UGent, in zijn plantenhotel. © Jill Dhondt

Plantenhotel van Universiteit Gent komt volgende zomer terug wegens succes

GentStudenten van de Universiteit Gent zullen ook volgende zomer hun dierbare plantjes kunnen achterlaten in de bibliotheek in de Rozier. Afgelopen zomer konden de studenten dat voor het eerst en dat bleek een succes. In totaal werden een kleine 150 planten binnengebracht die het allemaal overleefden.

  1. Impact besparingen wordt duidelijk: prijs woonzorgcentra doorbreekt symbolische grens van 2.000 euro. “Maar we hebben op de rem gestaan”
    PREMIUM
    Gent

    Impact besparin­gen wordt duidelijk: prijs woonzorg­cen­tra doorbreekt symboli­sche grens van 2.000 euro. “Maar we hebben op de rem gestaan”

    De impact van de hoge inflatie en de besparingen die de stad Gent moet doorvoeren, wordt steeds meer duidelijk. De bewoners vijf woonzorgcentra van de stad krijgen een prijsstijging te verwerken. Er komt 6,9% bovenop de huidige dagprijs, waarmee de symbolische grens van 2.000 euro per maand doorbroken wordt. “De prijsstijging komt er evenwel pas vanaf juli, en ligt een stuk lager dan wat we mogen aanrekenen”, zegt schepen Rudy Coddens.