Archiefbeeld: de bollekensschool in Gent
Volledig scherm
Archiefbeeld: de bollekensschool in Gent © Wannes Nimmegeers

Plaatstekort in de middelbare scholen loopt stevig terug, geen 4.000 maar slechts 600 stoelen te weinig: “Minder inschrijvingen, meer capaciteit”

GENTEen plaatsje bemachtigen in de middelbare school is er eenvoudiger op geworden: steeds meer kinderen krijgen hun eerste keuze toegewezen. Oorspronkelijk was er een plaatstekort van ruim 4.000 stoelen voorspeld in de Gentse middelbare scholen, maar die hebben een inhaalbeweging gemaakt.

 1. Tot 2 jaar cel voor bende die cocaïne uit Zuid-Amerika wilde binnen smokkelen via Zeebrugse haven
  Zeebrugge/Gent/Antwerpen

  Tot 2 jaar cel voor bende die cocaïne uit Zuid-Amerika wilde binnen smokkelen via Zeebrugse haven

  Vier mannen hebben in de Brugse rechtbank celstraffen tot twee jaar gekregen voor drugsverkoop. Volgens het parket was het dossier tegen hen vermoedelijk maar “het topje van de ijsberg”. Hoewel bij Gentenaar R.S. (68) toegangspassen voor de haven in Zeebrugge werden aangetroffen, konden vermoedens van internationale cocaïnesmokkel tegen de man en zijn kompanen namelijk nooit hard gemaakt worden.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"