De aanval gebeurde in het AZ Sint-Lucas
Volledig scherm
De aanval gebeurde in het AZ Sint-Lucas © Wannes Nimmegeers

Patiënt (74) geeft verpleger van AZ Sint-Lucas slag op het hoofd met metalen buis: 12 maanden cel gevraagd

GentEen 74-jarige man riskeert een celstraf van 12 maanden omdat hij een verpleger van het AZ Sint-Lucas met een metalen buis op het hoofd heeft geslagen. De man was binnengebracht op de spoeddienst met een gebroken heup. Na vier dagen werd hij overgeplaatst naar een andere afdeling, waarna zijn stoppen doorsloegen.

 1. Na zomerbar, binnenkort ook bewoning op Arsenaalsite in Gentbrugge: daklozen krijgen er tijdelijke woonst
  PREMIUM

  Na zomerbar, binnenkort ook bewoning op Arsenaalsi­te in Gentbrugge: daklozen krijgen er tijdelijke woonst

  Nog voor de zomer maakt de Arsenaalsite kennis met haar eerste bewoners. Drie dak- en thuislozen krijgen een tijdelijke woning op de voormalige spoorwegwerkplaats in Gentbrugge. “Een bijzonder experiment”, zegt coördinator Gilles Guillaume. De provincie Oost-Vlaanderen draagt een goede 300.000 euro subsidie bij. “Leegstaande terreinen worden al vaak tijdelijk gebruikt, maar dan door meer bemiddelden.”
  Gent
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.