De pandemisten vragen beleefd het woord in de gemeenteraad, maar worden genegeerd
Volledig scherm
De pandemisten vragen beleefd het woord in de gemeenteraad, maar worden genegeerd © VDS

Pandemisten voeren actie met vinger in de lucht in gemeenteraad, maar worden buitengegooid

GentOpnieuw hebben de Pandemisten actie gevoerd. Met een 80-tal trokken ze, gewapend met pamfletten, van het Pand in de Lange Steenstraat naar het Stadhuis. Daar zouden ze - zo kondigden ze aan - het woord ‘eisen’. Een 40-tal van hen nam gedisciplineerd, stil en met mondmasker, plaats in de publiekbanken en stak daar dan - zoals op school - de vinger op. Dat stoorde de raadsleden danig, en na enige (stevig) aandringen vertrok de groep.

  1. Krakers in Het Pand krijgen een week tijd om te vertrekken: “Ik ben niet bang van dreigementen, als het moet ga ik in hongerstaking”
    PREMIUM
    GENT

    Krakers in Het Pand krijgen een week tijd om te vertrekken: “Ik ben niet bang van dreigemen­ten, als het moet ga ik in hongersta­king”

    De ‘Pandemisten’, twee generaties krakers die sinds mei opnieuw de gebouwen op de Lange Steenstraat bezetten, kregen politiepost. Ze moeten binnen de zeven dagen het pand verlaten, zo niet komt de zaak voor de vrederechter. Woningent wil de krakers zo snel mogelijk uit het gebouw. Eén van de trekkers, Pol Dhuyvetter, is niet van plan om te vertrekken.