De politie houdt toezicht, blijven staan mag niet.
Volledig scherm
De politie houdt toezicht, blijven staan mag niet. © Wannes Nimmegeers

Overpoortstraat geslaagd voor tweede zit: rustige avond met veel politie en gehoorzame studenten

De Overpoortstraat mag openblijven — al is het niet echt nog ‘De Overpoort’. Na een overvolle maandagavond was het 24 uur later opvallend rustig. De politie had dan ook één ingang ingericht aan de kant van het Kramersplein en hield de drukte in de straat nauwlettend in het oog, nadat de studenten overdag al een stevige waarschuwing gekregen hadden. Wie bleef staan, werd aangemaand om door te lopen. “Saaier, maar eigenlijk ook veel beter”, klonk het bij de ‘feestvierders’.

  1. Opnieuw gigantische heilbot van 155 kilogram binnengebracht in Gentse viswinkel: “Normaal worden die rechtstreeks naar Japan verscheept”
    Gentbrugge

    Opnieuw giganti­sche heilbot van 155 kilogram binnenge­bracht in Gentse viswinkel: “Normaal worden die recht­streeks naar Japan verscheept”

    De viswinkel ‘Zuiver op de Graat’ kreeg een bijzondere bestelling binnen woensdagochtend: een heilbot van meer dan 150 kilogram. Meestal worden zo’n vissen rechtstreeks naar Japan versleept maar door de coronacrisis geraken ze daar minder vlot. Een buitenkans dus voor lokale vishandelaars om zo’n kanjer op de kop te tikken.