De Overpoort: op straat feesten mag gewoon, wie een café binnen wil, zal een Covid Safe-pas moeten tonen
Volledig scherm
De Overpoort: op straat feesten mag gewoon, wie een café binnen wil, zal een Covid Safe-pas moeten tonen © Wannes Nimmegeers

Overpoort blijft gewoon open: “Wel nog bekijken wie coronapas mag controleren”

GentNieuwe regels voor de horeca, daar werd met grote ongerustheid naar gekeken vanuit de nightlifesector. Maar het blijkt mee te vallen. “Werken met een mondmasker en Covid Safe-app, tot daar aan toe", zegt Tim Joiris van de Overpoortstraat. “Zolang we maar open mogen blijven.”

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. UZ moet nu wel zorg uitstellen: “Enorme flexibiliteit volstaat niet meer”
  Gent

  UZ moet nu wel zorg uitstellen: “Enorme flexibili­teit volstaat niet meer”

  Het Gentse UZ verzorgt momenteel 72 coronapatiënten, en kan dat niet langer combineren met alle ‘reguliere’ zorg. De druk neemt toe, ook omdat er zoveel personeelsuitval is. Daarom gaan alle diensten de komende 4 weken de niet-dringende ingrepen uitstellen. “Dringende ingrepen, ingrepen bij kankerpatiënten en ingrepen die geen vier weken uitgesteld kunnen worden, krijgen voorrang en gaan door.”