De windturbine wordt afgebroken.
Volledig scherm
De windturbine wordt afgebroken. © Wannes Nimmegeers

Oudste windturbine van Gent verhuist naar Italië

Vandaag sloopte Engie een windmolen aan Rodenhuizekaai. De windmolen was 17 jaar oud en wordt vervangen door een nieuw, groter exemplaar. De oude verhuist naar Italië waar hij nog zeker 15 jaar verder kan draaien.

 1. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 2. WoninGent komt met oplossing voor Caermersklooster, maar krakers zijn niet van plan om te vertrekken
  Gent

  WoninGent komt met oplossing voor Caermers­kloos­ter, maar krakers zijn niet van plan om te vertrekken

  WoninGent komt met een oplossing voor het Caermersklooster in het Patershol. Twee vzw’s mogen er tijdelijk kwetsbare jongeren onderbrengen, terwijl het debat over de toekomst van het gebouw verder loopt. De krakers die het Pand bezetten verwelkomen de sociale organisaties, maar ze zijn niet meteen van plan om te vertrekken. “Onze aanwezigheid blijft een stok achter de deur om het Pand niet te verkopen”, klinkt het.