Tere, Anton en Tim voor de nieuwe West-Site, de oudste skateshop van Gent.
Volledig scherm
Tere, Anton en Tim voor de nieuwe West-Site, de oudste skateshop van Gent. © Jill Dhondt

Oudste skateshop van Gent opent op nieuwe locatie na hevige brand: “Er is nu plaats om de skateboards ter plekke te testen”

GentWest-Site, de oudste skateshop van Gent, heeft een nieuwe thuisbasis gevonden. Een klein jaar geleden werd de winkel onbewoonbaar verklaard na een hevige brand. Anton Claes en zijn team verhuisden tijdelijk naar een andere locatie, maar hebben nu een vast pand gevonden dat zoveel beter is dan het oude.

  1. INTERVIEW. Pieter Vanderheyden (53), toekomstig burgemeester van de rijkste gemeente van Vlaanderen: “Echte problemen kennen we hier niet, het zijn meer luxeproblemen”
    PREMIUM
    Sint-Martens-Latem

    INTERVIEW. Pieter Vanderhey­den (53), toekomstig burgemees­ter van de rijkste gemeente van Vlaanderen: “Echte problemen kennen we hier niet, het zijn meer luxeproble­men”

    Eén keer per jaar draait hij als DJ Pieter plaatjes op de kermis, maar als politicus zet hij zich al 21 jaar in voor het welzijn van zijn dorpsgenoten. En net als zijn twee voorgangers komt hij uit de Vlerick Business School. Pieter Vanderheyden (53) wordt straks burgemeester van Sint-Martens-Latem, de gemeente met het hoogste gemiddelde inkomen van het land. “Je hoort vaak zeggen dat politici te veel betaald worden, maar ik kan u verzekeren dat ik financieel serieus moet inleveren. Ik doe dit uit liefde voor mijn dorp, niet voor het geld.”