Mariette Bouverne op haar 110de verjaardag.
Volledig scherm
Mariette Bouverne op haar 110de verjaardag. © Florian Van Eenoo/Photo News

Oudste Belg overleden: Gentse Mariette Bouverne werd 111 jaar

De Gentse Mariette Bouverne is in woonzorgcentrum Zilversterre overleden. Ze werd 111 jaar, 7 maanden en 9 dagen oud. Ze was daarmee de oudst levende Belg, en de zesde oudste Belg ooit. Vanaf nu mag de Lierse Julia Van Hool (111) zich de oudste Belg noemen.

 1. 1.000 besmettingen per dag in de Gentse scholen, CLB kan onmogelijk nog volgen
  PREMIUM
  GENT

  1.000 besmettin­gen per dag in de Gentse scholen, CLB kan onmogelijk nog volgen

  Elke dag zouden zowat 1.000 Gentse schoolkinderen het gevreesde smsje met een positief coronaresultaat erin moeten krijgen. Een veelvoud van hen moet in quarantaine. De CLB’s trekken aan de alarmbel: ondanks extra inzet kunnen zij onmogelijk alle ouders op tijd bereiken. Intussen gaan steeds meer klassen over op afstandsonderwijs. De schepen van Onderwijs vraagt aan Brussel voor een helder beleid.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.