Onderwijsschepen Elke Decruynaere maakte vandaag bekend dat alle Gentse secundaire scholen opnieuw het centraal aanmeldingsregister (CAR) gebruiken.
Volledig scherm
Onderwijsschepen Elke Decruynaere maakte vandaag bekend dat alle Gentse secundaire scholen opnieuw het centraal aanmeldingsregister (CAR) gebruiken. © Wannes Nimmegeers

Ouders hoeven niet te kamperen: alle Gentse scholen gebruiken opnieuw Centraal Aanmeldingsregister

De Gentse secundaire scholen en tien scholen uit de buurgemeenten zullen voor het tweede jaar op rij werken met een digitaal aanmeldingssysteem voor hun inschrijvingen. “Een aantal kinderziektes is opgelost”, klinkt het bij de stad en het LOP secundair onderwijs. De aanmeldingsperiode loopt van 1 tot 26 april.

0 reacties

 1. “Ik wil me niet laten vaccineren, dus word ik maar drugdealer”: Franse vrouw (20) betrapt met twee kilogram cannabis in haar wagen
  Gent

  “Ik wil me niet laten vaccineren, dus word ik maar drugdealer”: Franse vrouw (20) betrapt met twee kilogram cannabis in haar wagen

  Een jonge Franse vrouw (22) is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, volledig met uitstel, en een boete van 8.000 euro, waarvan de helt met uitstel, nadat ze op heterdaad betrapt werd met twee kilogram cannabis in haar wagen. Aan de politie bekende ze meteen dat ze reeds een tiental keer vanuit Frankrijk naar Gent was afgezakt om drugs te verkopen, omdat ze naar eigen zeggen geen ander werk vond doordat ze niet gevaccineerd is.
 2. Meesteroplichter haalt 56.000 euro af met ‘onbekende’ kredietkaart vriendin: “Van minstens 30 dames kreeg ik een kaart om te gebruiken”
  Gent/Knokke

  Meesterop­lich­ter haalt 56.000 euro af met ‘onbekende’ krediet­kaart vriendin: “Van minstens 30 dames kreeg ik een kaart om te gebruiken”

  In een zaak van informaticabedrog heeft meesteroplichter Piet Van Haut (53) voor het hof van beroep in Gent de vrijspraak gevraagd. Zo zou hij 56.000 euro van de rekening van een vriendin hebben afgehaald met een kredietkaart waarvan zij naar eigen zeggen het bestaan niet afwist. “In die 21 jaar tijd heb ik van minstens 30 dames een kaart gekregen om ze te gebruiken”, blijft Van Haut koel.