Frank Gelaude (68) werkte acht jaar aan zijn onderzoek. Al zijn kennis is nu verzameld in een boek.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Gelaude (68) werkte acht jaar aan zijn onderzoek. Al zijn kennis is nu verzameld in een boek. © Cedric Matthys

Oud-leerkracht Frank Gelaude (68) weet hoe Gras- en Korenlei ontstonden: “Vroeger stond hier een volkswijk”

GentNa dertig jaar voor de klas in de Voskeslaan schreef Frank Gelaude (68) een doctoraat rond de geschiedenis van het water in Gent. Acht jaar lang werkte de oud-leerkracht Aardrijkskunde aan zijn onderzoek. Dat is nu in een boek gegoten. “In de middeleeuwen was dit het echte Venetië van het Noorden”, zegt hij. “Gent was opgesplitst in 26 eilanden, met elkaar verbonden via 103 bruggen.”

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.