Sam en Manon, orthopedagogen in opleiding van de KDG-hogeschool, hielpen de tekeningen maken
Volledig scherm
Sam en Manon, orthopedagogen in opleiding van de KDG-hogeschool, hielpen de tekeningen maken © rv

Opvallende raamtekeningen aan Duivelsteen en Krook: “Inclusiviteit, daar moet je steeds opnieuw over nadenken”

GENTEen rolstoel op de werkvloer, een ringleiding op de hogeschool of een tolk of begeleider in de klas? Inclusie neemt veel vormen aan. De HOGENT dacht er samen met 80 geïnteresseerden over na. Om ook de rest van de wereld er even bij stil te doen staan, verschijnen er in Gent en Antwerpen nu opvallende tekeningen. 

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Depoitre (AA Gent) reageert op kritiek: “Hoe kan ik mijn niveau halen als ik telkens maar vijf of tien minuten krijg?”
  voetbal jupiler pro league

  Depoitre (AA Gent) reageert op kritiek: “Hoe kan ik mijn niveau halen als ik telkens maar vijf of tien minuten krijg?”

  Na de nederlaag op Cercle, kreeg AA Gent leider Racing Genk op bezoek. Na een veel betere prestatie dan afgelopen week, stond er toch opnieuw een 2-3-nederlaag op het bord. De goal van de hoop viel in het slot toen invaller Laurent Depoitre met de aansluitingstreffer het vuur nog wat kon aanwakkeren. Hij reageerde met de voeten én met woorden op de kritiek komende van Hein Vanhaezebrouck en algemeen manager Michel Louwagie.