De gordijnen hangen vol schimmel en het vuilnis stapelt zich op in het vuilste huis van Sint-Amandsberg.
Volledig scherm
De gordijnen hangen vol schimmel en het vuilnis stapelt zich op in het vuilste huis van Sint-Amandsberg. © Wannes Nimmegeers

Opruimwerken in vuilste huis van Sint-Amandsberg gaan onverminderd voort

Na twee dagen zijn de opruimwerken in het vuilste huis van Sint-Amandsberg nog steeds aan de gang. De gespecialiseerde firma is intussen aan de slag op de bovenandverdieping. De bewoner verzamelde al jarenlang rommel in zijn woning. Buren klaagden over de stank en een muizenplaag.

39 reacties

 • freddie Duster

  2 jaar geleden
  Een kruiwagen voor de benedenverdieping en een stortkoker recht in de container voor de bovenverdieping, meer moet dat niet zijn. Maar neen, eerst alles in vuilniszakken scheppen ... Het moet blijkbaar zeeeeeeeeeer lang duren.
 • jef vermeulen

  2 jaar geleden
  Schandalig gloednieuwe donsjassen en motorhelmen worden bij het vuil gesmeten ! Om van de rest maar te zwijgen.
 • Jan Hebbelinck

  2 jaar geleden
  Ik lees hier van sommigen dat buren beter zouden meehelpen... Wel ik woon ook in Gent en tijdje geleden stond er iemand voor mijn poort. Vermoedelijk bezoeker van cafeetje op de hoek. Ik kreeg van politie de raad om zeker niet binnen te gaan want je weet nooit hoe iemand reageert. Wel, hier zou ik dit ook niet doen. Trouwens de man verblijft bij familie..... Familie, het is aan jullie zou ik zo zeggen.
 • Tina Colpaert

  2 jaar geleden
  Ze hadden hem moeten dwingen op zijn minste zijn eigen rotzooi op te helpen ruimen en stuur maar gepeperde rekening dan zal hij misschien wel goesting hebben om een zoals normale mensen een vuilzak buiten te zetten!
 • Kristina Verhasselt

  2 jaar geleden
  Triestige reacties hier,zowel naar de persoon in kwestie,de buren en de gemeente toe... Iedereen heeft zijn oordeel klaar... Spijtig...
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Carl Devos over Vooruit versus Vooruit: “Zuur verhaal met enkel verliezers en slecht besteed belastinggeld”
  PREMIUM
  Gent

  Carl Devos over Vooruit versus Vooruit: “Zuur verhaal met enkel verliezers en slecht besteed belasting­geld”

  De kwestie ‘Vooruit’ in Gent staat op ontploffen. Het is nu duidelijk dat de politieke partij het Kunstencentrum betaald heeft voor de naam ‘Vooruit’, of juister, om de heisa rond te naam te doen stoppen. Maar hoe ethisch is het om belastinggeld te gebruiken om een naam ‘af te kopen’? En hoe ethisch is het als Kunstencentrum om dat geld te aanvaarden? Carl Devos ziet vooral enkel verliezers.
 3. Buurtbewoners opgelucht dat ‘vuilste huis van Gent’ wordt opgekuist: “Nette man, maar ik heb hem nooit vuilniszak zien buitenzetten”
  PREMIUM

  Buurtbewo­ners opgelucht dat ‘vuilste huis van Gent’ wordt opgekuist: “Nette man, maar ik heb hem nooit vuilniszak zien buitenzet­ten”

  “Je kon het écht niet van hem aflezen; een man van rond de vijftig met een propere broek, nette schoenen en een verzorgd kapsel. Hij was wel wat mensenschuw, maar had ook vast werk in de nachtploeg van Volvo.” In de Heideveldstraat in Sint-Amandsberg wonen ze sinds deze week in ‘de straat met het vuilste huis van Gent’ al begrijpt niemand daar hoe het zover is kunnen komen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"