Marokkaanse supporters vieren feest in de Brugse Poort na overwinning tegen Spanje op het WK voetbal
Volledig scherm
Marokkaanse supporters vieren feest in de Brugse Poort na overwinning tegen Spanje op het WK voetbal © Wannes Nimmegeers

Opnieuw straatfeest na overwinning Marokko. “Iedereen is welkom om mee te vieren”

GentSpektakel in voetballand. Marokko heeft Spanje uit de Wereldbekercompetitie geknikkerd, en dat wordt stevig gevierd in de Brugse Poort. Zingende en dansende mensen zetten de Bevrijdingslaan op stelten, voor de derde keer al. En opvallend: in Gent gebeurt dat telkens zonder problemen.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Oppositie wil Gentenaar bevragen over invulling Groot Vleeshuis, maar meerderheid schiet voorstel af: “Er is nu eenmaal nood aan fietsstallingen”
  PREMIUM
  Gent

  Oppositie wil Gentenaar bevragen over invulling Groot Vleeshuis, maar meerder­heid schiet voorstel af: “Er is nu eenmaal nood aan fietsstal­lin­gen”

  Met het plan ‘fietsparking in het Groot Vleeshuis’ heeft Groen in Gent een bommetje gedropt dat blijft nazinderen. Ook in de gemeenteraad maandagavond werd een - nachtelijk - debat gehouden over het historisch pand dat momenteel op instorten staat. “Dit gebouw is thermisch en akoestisch gewoon niet te isoleren”, motiveert schepen Filip Watteeuw (Groen) de keuze. De oppositie haalde het zwaar geschut boven.