In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een meisje verkracht in de toiletten van een café in de Overpoortstraat
Volledig scherm
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een meisje verkracht in de toiletten van een café in de Overpoortstraat © Wannes Nimmegeers

Opnieuw onderzoek naar verkrachting jonge vrouw in Gent

GentDe politie onderzoekt een mogelijk nieuwe verkrachting van een jong meisje in Gent. De feiten zouden in de vroege ochtend van zaterdag plaatsgevonden hebben in de toiletten van café Elixir in de Overpoortstraat. De cafébaas zelf wist van niets, tot de politie zijn camerabeelden kwam opvragen. “Hier was acht man personeel, wat kunnen we nog meer doen?”

 1. 26-jarige vrouw gedrogeerd in café en nadien verkracht in park: “Ik kan de vriendinnen die lastig gevallen zijn in Gent niet meer op één hand tellen”
  PREMIUM
  Gent

  26-jarige vrouw gedrogeerd in café en nadien verkracht in park: “Ik kan de vriendin­nen die lastig gevallen zijn in Gent niet meer op één hand tellen”

  “Het lijkt alsof er sinds corona geen grenzen meer bestaan. Ik heb al meisjes gesproken die een mes in hun handtas steken om zich te kunnen verdedigen.” Aan het woord: een jongedame die de wantoestanden in Gent wil aanklagen. Niet zomaar: haar eigen vriendin werd vorige week gedrogeerd in een café aan de Oude Beestenmarkt, en daarna brutaal verkracht in het Coyendanspark. De jonge dame vertelt - anoniem - wat ze meemaakten, en wil dat het stopt.
 1. Twee jongeren opgepakt na incident met buschauffeur aan station Gent-Sint-Pieters: “Maar politie stelt geen proces verbaal op”
  Gent

  Twee jongeren opgepakt na incident met buschauf­feur aan station Gent-Sint-Pie­ters: “Maar politie stelt geen proces verbaal op”

  Twee jongeren uit Brussel zijn deze middag bestuurlijk opgepakt door de politie na een dispuut met een chauffeur van De Lijn aan het station van Gent-Sint-Pieters. De chauffeur reed er over de voet van één van de jongeren waarop tumult ontstond. “De chauffeur heeft in paniek gereageerd", zegt de werkgever van de groep. De groep van 20 jongeren was op weg naar een event van de cateraar om er te werken.