Overpoortstraat in Gent, Café Elixir, waar verkrachting zou hebben plaats gevonden
Volledig scherm
Overpoortstraat in Gent, Café Elixir, waar verkrachting zou hebben plaats gevonden © Wannes Nimmegeers

Opnieuw mogelijk zedenincident in Gentse Overpoort: “Eén verdachte opgepakt maar vrij onder voorwaarden”

GentDe politie van Gent bevestigt een nieuw incident van mogelijke zedenfeiten in de Overpoortstraat in Gent afgelopen nacht. Details zijn er nog niet, maar één verdachte is opgepakt. Hij werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden en krijgt een verbod van drie maanden om zich in de Overpoortbuurt te begeven.

 1. Nieuw hoofdstuk in Optima-saga: advocaat van Jeroen Piqueur wil onderzoek nietig laten verklaren na wraking onderzoeksrechter
  Gent

  Nieuw hoofdstuk in Optima-sa­ga: advocaat van Jeroen Piqueur wil onderzoek nietig laten verklaren na wraking onderzoeks­rech­ter

  In de zaak rond de Optima Bank, waarbij voor Jeroen Piqueur en dertien andere verdachten de verwijzing gevraagd wordt naar de correctionele rechtbank, wil zijn advocaat Hans Rieder het onderzoek nietig laten verklaren, nadat hij eerder succesvol de onderzoeksrechter wraakte. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) moet nu de regelmatigheid van het onderzoek nagaan, waardoor de zaak opnieuw vertraging oploopt.
 2. Gentse man (34) krijgt 18 maanden cel met uitstel: “Hij greep vrouw die hem onderdak bood bij de keel en gooide keukenraam stuk met pot appelmoes”
  Gent

  Gentse man (34) krijgt 18 maanden cel met uitstel: “Hij greep vrouw die hem onderdak bood bij de keel en gooide keukenraam stuk met pot appelmoes”

  Een Gentse man (34) is maandagochtend veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden met uitstel voor het toebrengen van slagen en verwondingen, nota bene bij een vrouw die hem onderdak bood. Bij die ruzie gooide hij een keukenraam stuk met een pot appelmoes. Naast een alcoholverslaving kampt de man ook met een drugprobleem. Daar dient hij nu begeleiding voor te volgen.