Ook de zeecontainer op het middenplein van Dok Noord staat er al jaren illegaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de zeecontainer op het middenplein van Dok Noord staat er al jaren illegaal. © Cedric Matthys

Opnieuw donkere wolken boven winkelcentrum Dok Noord: sportsbar O’Leary’s speelt vergunning kwijt

GentMaar liefst vijf handelszaken in winkelcentrum Dok Noord zijn in juridisch drijfzand beland. Projectontwikkelaar Hans De Neef probeert de situatie er al jaren te regulariseren via de Stad Gent, maar is nu teruggefloten door de provincie. “Eerlijk? Dit hadden we niet zien aankomen”, zegt De Neef.

  1. “Koken is een cultureel bindmiddel over alle grenzen heen”: Bert, Leyla en Carl maken warme maaltijden voor mensen in nood. Hoe werkt dat precies?
    PREMIUM

    “Koken is een cultureel bindmiddel over alle grenzen heen”: Bert, Leyla en Carl maken warme maaltijden voor mensen in nood. Hoe werkt dat precies?

    Koken voor je gepensioneerde buurvrouw, een alleenstaande moeder met financiële problemen of een niet-erkende politiek vluchteling in je de buurt? Het zorgt voor verbinding én maakt voor de mensen die je helpt een enorm verschil. Bert, Leyla en Carl vertellen hoe zij startten met solidair koken en waarom ze er zoveel voldoening uit halen. “Ik weet hoe moeilijk het is als niemand je helpt als je machteloos bent. Maar ook hoe goed het voelt als er wél een helpende hand is.”