Astrid Coppens kwam haar verhaal opnieuw doen, deze keer in het hof van beroep.
Volledig scherm
PREMIUM
Astrid Coppens kwam haar verhaal opnieuw doen, deze keer in het hof van beroep. © DVEG

Opnieuw celstraf voor ex-manager Astrid Coppens, die voor 550.000 euro opgelicht zou zijn? “Hij heeft mij op verscheidene vlakken veel pijn gedaan”

Gent“Hij probeerde de kip met diamanten eieren te pluimen”, stelt Kris Luyckx, advocaat van Astrid Coppens (38). Door te sjoemelen met contracten zou haar ex-manager Dany Peleman (61) zo’n 550.000 euro in eigen zak gestoken hebben. Eerder werd hij tot een celstraf veroordeeld en moest hij zijn voormalige cliënte ook 168.000 euro terugbetalen. Toch gaat Peleman in beroep voor de vrijspraak. “Ik heb zelfs minder ontvangen dan waar ik recht op heb”, stelt hij. 

 1. Is het de schuld van woonzorgcentrum Domino dat Anna Berteyn werd neergestoken door medebewoner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”
  PREMIUM
  Gent

  Is het de schuld van woonzorg­cen­trum Domino dat Anna Berteyn werd neergesto­ken door medebewo­ner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”

  In de correctionele rechtbank moest het Gentse woonzorgcentrum Domino zich vandaag verantwoorden voor de onopzettelijke doodslag van Anna Berteyn (99) op 12 juli 2020. De bejaarde vrouw werd ‘s morgens dodelijk gewond in haar bed aangetroffen. Ze had meerdere steekwonden in het aangezicht en een verbrijzelde schedel. De dader bleek een medebewoner te zijn die lijdt aan het korsakovsyndroom. Volgens het Openbaar Ministerie en de nabestaanden van Anna heeft het woonzorgcentrum echter enkel cruciale fouten gemaakt om dit te voorkomen. “Moeten dergelijke psychiatrische patiënten in een rusthuis verblijven?”
 2. Voormalige fitnesskoning veroordeeld tot ‘maar’ 10 maanden met uitstel door gebrekkig onderzoek
  PREMIUM
  Gent

  Voormalige fitnessko­ning veroor­deeld tot ‘maar’ 10 maanden met uitstel door gebrekkig onderzoek

  Dick Vande Vyvere (59), de man die de fitnessketens Passage en JustFit oprichtte en later doorverkocht, is veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel. Hij werd beschuldigd van oplichting, witwassen, valsheid in geschrifte en bedrieglijk onvermogen, maar werd voor een groot deel vrijgesproken. Dat is het gevolg van een gebrekkig onderzoek, dat bovendien te lang aansleepte, oordeelde de Gentse correctionele rechtbank donderdag.