De politie is altijd aanwezig op drukke avonden in de Overpoortstraat, en kon snel ingrijpen
Volledig scherm
De politie is altijd aanwezig op drukke avonden in de Overpoortstraat, en kon snel ingrijpen © Wannes Nimmegeers

Opnieuw aanranding in Overpoort, dader opgepakt: “Hij mag zich drie maanden niet vertonen in Gentse uitgaansbuurt”

GentOpnieuw is een meisje lastiggevallen in de Overpoortstraat. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag, in café 't Kofschip. Het horecapersoneel reageerde heel alert, waardoor de dader kon worden opgepakt. Hij mag zich alvast aan een ‘Overpoortverbod’ van drie maanden verwachten.

 1. Zo denkt Gentbrugge over PFAS-vervuiling rond voormalige brandweerpost: “Géén groenten of fruit meer uit mijn moestuin? Ik gebruik niks van chemische producten”
  PREMIUM
  Gent

  Zo denkt Gentbrugge over PFAS-vervuiling rond voormalige brandweer­post: “Géén groenten of fruit meer uit mijn moestuin? Ik gebruik niks van chemische producten”

  In Gent is op drie plaatsen PFAS-vervuiling vastgesteld. Omwonenden krijgen de raad om geen groenten en fruit meer te eten uit eigen tuin of om geen grondwater meer te gebruiken. Ook de buurt rond wijkpark De Porre in Gentbrugge is getroffen. “Moeten we nu echt onze oogst weggooien?", vraagt buurtbewoner Jan De Groof (63) zich af.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. Honderden actievoerders trekken straat op tegen seksueel geweld in Gents uitgaansleven: “Wij willen ons veilig voelen”
  Gent

  Honderden actievoer­ders trekken straat op tegen seksueel geweld in Gents uitgaansle­ven: “Wij willen ons veilig voelen”

  Een veertigtal Gentse cafés heeft hulp gevraagd aan het stadsbestuur om grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven aan te pakken, nadat op korte tijd twee verkrachtingen werden gemeld. Honderden actievoerders trokken zondagavond de straat op om het probleem onder de aandacht te brengen. “De boodschap is aangekomen”, sprak waarnemend burgemeester Filip Watteeuw (Groen) de actievoerders toe. “We nemen dit ernstig.”