Drive-in openluchtcinema aan Flanders Expo.
Volledig scherm
Drive-in openluchtcinema aan Flanders Expo. © Jill Dhondt

Openluchtcinema aan Volvo Trucks mag niet doorgaan van Stad Gent, ondanks positief advies van experten

GentDe organisatoren van BIOSKOOP gooien de handdoek in de ring. Na maanden heen en weer mailen met de Stad Gent hebben ze nog steeds geen goedkeuring gekregen om een openluchtcinema te organiseren op het terrein van Volvo Trucks volgend weekend.

  1. Is het de schuld van woonzorgcentrum Domino dat Anna Berteyn werd neergestoken door medebewoner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”
    PREMIUM
    Gent

    Is het de schuld van woonzorg­cen­trum Domino dat Anna Berteyn werd neergesto­ken door medebewo­ner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”

    In de correctionele rechtbank moest het Gentse woonzorgcentrum Domino zich vandaag verantwoorden voor de onopzettelijke doodslag van Anna Berteyn (99) op 12 juli 2020. De bejaarde vrouw werd ‘s morgens dodelijk gewond in haar bed aangetroffen. Ze had meerdere steekwonden in het aangezicht en een verbrijzelde schedel. De dader bleek een medebewoner te zijn die lijdt aan het korsakovsyndroom. Volgens het Openbaar Ministerie en de nabestaanden van Anna heeft het woonzorgcentrum echter enkel cruciale fouten gemaakt om dit te voorkomen. “Moeten dergelijke psychiatrische patiënten in een rusthuis verblijven?”