The Wizard Store
Volledig scherm
The Wizard Store © Henk Deleu

Opening van Harry Potter-winkel in Onderstraat opnieuw uitgesteld, nu wegens internetproblemen

GentTriest nieuws voor de Harry Potter-fans: de opening van The Wizard Store – een winkel vol Harry Potter-gadgets - in de Onderstraat werd opnieuw uitgesteld. De opening was initieel gepland voor 4 september maar werd verzet naar 25 september. Vrijdag kregen de Potterheads te horen dat de opening opnieuw verlegd werd, dit keer wegens internetproblemen.

 1. In gesprek met Remi uit Zwijnaarde, de mogelijke opvolger van Klaasje in K3: “Als jongen wil ik een voorbeeld zijn en stereotypen doorbreken”
  PREMIUM
  Gent

  In gesprek met Remi uit Zwijnaarde, de mogelijke opvolger van Klaasje in K3: “Als jongen wil ik een voorbeeld zijn en stereoty­pen doorbreken”

  Wie o wie wordt het nieuwe K3'tje? Remi De Smet (19) misschien wel. De Gentenaar behoort namelijk tot de laatste tien kandidaten in het televisieprogramma ‘K2 zoekt K3’, en scoorde al hoge punten. Met hem samenzitten is niet gemakkelijk – het podiumbeest zit niet stil tussen de opnames door – maar we konden hem toch strikken voor een gesprek.
 2. Gentse brandweer legt werk neer: “Die angstcultuur moet stoppen, te veel collega’s hebben een burn-out”
  PREMIUM
  Gent

  Gentse brandweer legt werk neer: “Die angstcul­tuur moet stoppen, te veel collega’s hebben een burn-out”

  De Gentse brandweer heeft maandagmorgen massaal actie gevoerd aan de kazerne in de Roggestraat. Alle diensten van de Brandweerzone Centrum legden het werk neer uit onvrede over het gebrek aan respect, de angstcultuur en de grote veranderingen die de jongste jaren zijn doorgevoerd zonder overleg. De hulpverlening voor de burgers bleef gegarandeerd. Burgemeester Mathias De Clercq belooft oplossingen tegen 30 november. Tot dan zal de brandweer geen administratieve taken meer uitoefenen.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?