Een langlopend conflict tussen Egbert Lachaert, de voorzitter van de Open Vld, en Gert Van Mol, de man achter de satirische website ‘t Scheldt, werd woensdagmiddag uitgevochten in de Gentse correctionele rechtbank.
Volledig scherm
Een langlopend conflict tussen Egbert Lachaert, de voorzitter van de Open Vld, en Gert Van Mol, de man achter de satirische website ‘t Scheldt, werd woensdagmiddag uitgevochten in de Gentse correctionele rechtbank. © Wannes Nimmegeers

Openbaar ministerie vraagt vrijspraak na rechtstreekse dagvaarding tegen Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert

GentEen langlopend conflict tussen Egbert Lachaert, de voorzitter van de Open Vld, en Gert Van Mol, de man achter de satirische website ‘t Scheldt, werd woensdagmiddag uitgevochten in de Gentse correctionele rechtbank. Dat gebeurde na een rechtstreekse dagvaarding aan het adres van Lachaert. Frank Scheerlinck, advocaat van Van Mol, vond een loophole om de parlementaire onschendbaarheid van Lachaert te omzeilen. Het openbaar ministerie verklaarde de dagvaarding ontvankelijk, maar meent dat er van schending van beroepsgeheim, waarvan Lachaert beschuldigd wordt, geen sprake is.

  1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
    Livios

    Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

    Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.