Beeld ter illustratie. Voor de derde keer in enkele weken tijd organiseerde de Gentse rechtbank een themazitting rond de kieswet.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Voor de derde keer in enkele weken tijd organiseerde de Gentse rechtbank een themazitting rond de kieswet. © Wannes Nimmegeers

Openbaar Ministerie vordert hard voor bijzitters met kleine vertraging: “Te laat is te laat”

Op de derde themazitting rond het niet-naleven van de kieswetgeving moesten opnieuw bijzitters verschijnen die te laat of niet kwamen opdagen op de verkiezingen van 26 mei. Enkele bijzitters die slechts enkele minuten te laat waren, probeerden nog onder een boete uit te raken want “het kiesbureau moet wettelijk gezien pas om 7.45 uur samengesteld zijn.”

0 reacties

 1. Kunstproject Gent Glas vraagt jouw hulp na inbraak waarbij onder meer kassa verdween: “Wie kan oude tablet of smartphone missen”
  Gent

  Kunstpro­ject Gent Glas vraagt jouw hulp na inbraak waarbij onder meer kassa verdween: “Wie kan oude tablet of smartphone missen”

  Gent Glas in Huidevetteken is na een inbraak op zoek naar mensen die hun oude smartphone of tablet willen doneren, zodat het kunstproject rond glas kan blijven werken.De daders gingen aan de haal met een tablet, smartphones en de kassa. “De smartphones gebruikten we voor onze live-evenementen en filmpjes op YouTube, omdat fysiek workshops geven door corona moeilijker gaat”, zegt oprichter John Moran.
 2. Personeelslid van Gentse gevangenis overleden na coronabesmetting: “Vaccineer het personeel vooraleer er nog meer slachtoffers vallen”
  Gent

  Personeels­lid van Gentse gevangenis overleden na coronabe­smet­ting: “Vaccineer het personeel vooraleer er nog meer slachtof­fers vallen”

  Een personeelslid van de gevangenis van Gent is woensdag overleden aan de gevolgen van corona. Dat meldt de vakbond ACOD donderdag. Gino Hoppe van het ACOD roept op om personeelsleden prioritair te vaccineren. “Deze personeelsleden staan echter ongevaccineerd en dus ongewapend op een werkvloer waar intussen een sluipmoordenaar aan het werk is.”
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"