Het dorp van Oostakker is onlangs volledig gerenoveerd. "Geen beter moment om hier te kopen", aldus makelaar Dieter Eggermont van Pattymo.
Volledig scherm
PREMIUM
Het dorp van Oostakker is onlangs volledig gerenoveerd. "Geen beter moment om hier te kopen", aldus makelaar Dieter Eggermont van Pattymo. © Wannes Nimmegeers

Op huizenjacht in... ‘heiligdom’ Oostakker bij Gent: “Lagere prijzen én slechts kwartiertje fietsen naar het centrum”

Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Oostakker bij Gent. “Er waait een nieuwe wind in dit dorp. Geen beter moment om hier nu iets te kopen”, zegt makelaar Dieter Eggermont.

 1. VAKANTIETIPS VOOR DE THUISBLIJVERS. Wakeboarden (ook voor ‘dummies’) in Destelbergen: “Dit leer je snel en het is echt leuk om te doen... eens je rechtstaat op dat bord”
  PREMIUM
  Gent / Destelbergen

  VAKANTIE­TIPS VOOR DE THUISBLIJ­VERS. Wakeboar­den (ook voor ‘dummies’) in Destelber­gen: “Dit leer je snel en het is echt leuk om te doen... eens je rechtstaat op dat bord”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ‘s ochtends wakker loeien? Geen nood. Ook in Vlaanderen kun je heerlijk met vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: wakeboarden aan een kabel op het Damslootmeer naast de E17 in Destelbergen, bij Wakepark Gent.
 1. Blaarmeersen beleeft rustige en zonnige woensdagnamiddag: “Voorlopig lijken de maatregelen hun vruchten af te werpen”
  Gent

  Blaarmeer­sen beleeft rustige en zonnige woensdagna­mid­dag: “Voorlopig lijken de maatrege­len hun vruchten af te werpen”

  Onder een stralende zon zochten 1.500 bezoekers woensdagnamiddag verkoeling en vertier aan de Blaarmeersen. De laatste tijd is de combinatie van het recreatiedomein en zomerse temperaturen haast een garantie op relletjes, maar omstreeks 17.15 uur waren er nog steeds zo goed als geen problemen gemeld. Opvallend is wel dat er een klein legertje security- en politiemensen klaarstaat om eventuele problemen snel de kop in te drukken.
 2. Rita (72) en Pottie (75), oudste cafébazen van Overpoort, hebben hun laatste pint getapt: “Terug tien in plaats van vijf uur slapen”
  Gent

  Rita (72) en Pottie (75), oudste cafébazen van Overpoort, hebben hun laatste pint getapt: “Terug tien in plaats van vijf uur slapen”

  Voor de Gentse studenten zitten de examens erop, maar ook Luc ‘Pottie’ D’haens (75) en Rita Van Rijsselberghe (72) hebben hun donderdagnacht hun laatste beproeving doorstaan. Na 45 jaar achter de tapkraan gaan de oudste cafébazen van de Overpoort dan toch met pensioen. Heel wat studenten en oud-studenten kwamen nog afscheid van hen nemen in ‘hun’ Salamander.