De Real Madrid-fanclub komt samen in het clublokaal op het dorp van Wondelgem.
Volledig scherm
De Real Madrid-fanclub komt samen in het clublokaal op het dorp van Wondelgem. © Cedric Matthys

Ook Wondelgem heeft supportersclub voor Real Madrid: “Op cruciale momenten staat onze ploeg er”

GentDe winst van Real Madrid tegen Liverpool is zaterdag ook in Wondelgem stevig gevierd. Met Peña Madridista Gentino heeft de Gentse deelgemeente er een eigen supportersploeg. “Elk jaar reizen we minstens één keer af naar Spanje", zegt voorzitter Dopoza Dacosta Jose Luis. 

  1. Is het de schuld van woonzorgcentrum Domino dat Anna Berteyn werd neergestoken door medebewoner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”
    PREMIUM
    Gent

    Is het de schuld van woonzorg­cen­trum Domino dat Anna Berteyn werd neergesto­ken door medebewo­ner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”

    In de correctionele rechtbank moest het Gentse woonzorgcentrum Domino zich vandaag verantwoorden voor de onopzettelijke doodslag van Anna Berteyn (99) op 12 juli 2020. De bejaarde vrouw werd ‘s morgens dodelijk gewond in haar bed aangetroffen. Ze had meerdere steekwonden in het aangezicht en een verbrijzelde schedel. De dader bleek een medebewoner te zijn die lijdt aan het korsakovsyndroom. Volgens het Openbaar Ministerie en de nabestaanden van Anna heeft het woonzorgcentrum echter enkel cruciale fouten gemaakt om dit te voorkomen. “Moeten dergelijke psychiatrische patiënten in een rusthuis verblijven?”