Rudy Coddens, Filip Watteeuw, Mieke Van hecke en Mathias De Clercq stellen de begroting voor van Gent
Volledig scherm
Rudy Coddens, Filip Watteeuw, Mieke Van hecke en Mathias De Clercq stellen de begroting voor van Gent © Wannes Nimmegeers

Ook schepen Filip Watteeuw te vinden voor verbod op gokreclame in Gent: “Zal wel pas na 2024 zijn”

GentZien we na 2024 geen gokreclame meer in het Gentse straatbeeld? Bevoegd schepen Filip Watteeuw (Groen) is alvast fan van het idee. Hij steunt zo een vraag van raadslid Joris Vandenbroucke (Vooruit), maar spreekt uit eigen naam. “Het verbod is niet opgenomen in ons bestuursakkoord”, klonkt het. “Dit moet nog doorgesproken worden met de andere partijen.”

 1. Blaarmeersen Hekkenvrij pleit opnieuw voor een open recreatiedomein en voor alternatieve maatregelen: “IJzeren constructie is onzinnig”
  PREMIUM
  Gent

  Blaarmeer­sen Hekkenvrij pleit opnieuw voor een open recreatie­do­mein en voor alternatie­ve maatrege­len: “IJzeren construc­tie is onzinnig”

  “Nu een dure ijzeren constructie plaatsen op de Blaarmeersen, zonder draagvlak of aantoonbaar bewijs dat zo’n investering ook iets oplevert, is onzinnig.” Dat is de ijskoude conclusie van het rapport van de actiegroep Blaarmeersen Hekkenvrij. Bovendien voeren ze aan dat de bevraging die de stad uitvoerde, niet eerlijk is. “Enkel mensen binnen de hekken werden bevraagd, wie er niet durfde of wilde komen kreeg dus geen stem.”
 2. Coach Jan Van Huffel (Caruur Gent): “We mogen zaterdag de Supercup spelen omdat we dat verdiend hebben”
  volleybal

  Coach Jan Van Huffel (Caruur Gent): “We mogen zaterdag de Supercup spelen omdat we dat verdiend hebben”

  In de hoogste volleybalreeks bij de mannen begint de competitie officieel volgende week. Dit weekend rolt de splinternieuwe ‘Lotto Volley League’ een mooie, rode loper uit voor de bekerwinnaar van vorig jaar Caruur Gent en de huidige landskampioen Knack Roeselare. De Supercup wordt zaterdagavond in de Tomabelhal georganiseerd. Een prestigeduel waar verder weinig aan vast hangt. Maar het is wel iets om naar uit te kijken.
 3. Bewoners Mendonk krijgen drinkwater in flessen na problemen met roest in leidingwater: “Met vier kinderen en vier aquariums meer dan welkom”
  Mendonk

  Bewoners Mendonk krijgen drinkwater in flessen na problemen met roest in leidingwa­ter: “Met vier kinderen en vier aquariums meer dan welkom”

  Al maanden klagen de bewoners van Mendonk over vuil leidingwater. En dat is niet een beetje vuil, het is gewoon bruin. Farys voerde allerlei manoeuvres uit om het euvel te verhelpen, zonder succes. Dus wordt er nu drinkwater in plastic flessen verdeeld, tot de leidingen opnieuw zijn aangelegd. “De normen voor drinkwater zijn niet overschreden, maar we snappen ook wel dat mensen dit leidingwater niet willen gebruiken.”