Schepen Astrid De Bruycker en schepen Elke Decruynaere kwamen nog langs aan het einde van de training.
Volledig scherm
Schepen Astrid De Bruycker en schepen Elke Decruynaere kwamen nog langs aan het einde van de training. © rv

Ook Gentse schoolkinderen volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racistische opmerkingen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”

GentAl meer dan duizend mensen volgden een gratis omstanderstraining in Gent – van horecapersoneel tot de volledige gemeenteraad. Maandag werd ook de stap naar jongeren gezet. Een trainer streek neer in een middelbare school om tips te geven aan de jongeren over hoe ze het beste kunnen reageren op racisme, seksisme en ander ongepast gedrag.

  1. Stabiliteitsproblemen aan Groot Vleeshuis blijven aanslepen: komt er een aanmeerverbod tijdens Gentse Feesten?
    PREMIUM
    Gent

    Stabili­teits­pro­ble­men aan Groot Vleeshuis blijven aanslepen: komt er een aanmeerver­bod tijdens Gentse Feesten?

    Er zal waarschijnlijk twee maanden lang niet aangemeerd kunnen worden ter hoogte van het Groot Vleeshuis aan de Groentenmarkt, en dus ook niet tijdens de Gentse Feesten. Stabiliteitsproblemen aan de dakkapellen zijn de boosdoeners. Ook bootjes die enkel passeren aan het voormalig gildehuis zullen hinder ondervinden. Zij dienen namelijk minstens acht meter afstand te houden. De maatregelen werden donderdag gecommuniceerd door De Vlaamse Waterweg, maar bij stad Gent reageert men dat er nog geen concrete beslissingen genomen werden.