Archiefbeeld: het werk ‘Museum of the Moon’ dat ook tijdens het Lichtfestival in 2018 te zien was, zal dit jaar boven de Korenlei hangen.
Volledig scherm
Archiefbeeld: het werk ‘Museum of the Moon’ dat ook tijdens het Lichtfestival in 2018 te zien was, zal dit jaar boven de Korenlei hangen. © Wannes Nimmegeers

Ook Gentse bootjes klaar voor Lichtfestival: “Hier hoef je niet te drummen om het spektakel in z’n volle glorie te zien”

GentOver een dikke twee weken is het zover. Dan staat in Gent de vijfde editie van het Lichtfestival gepland. Ook voor de Gentse ondernemers wachten topdagen. Zo maakt rederij Gent-Watertoerist zich op voor Lichtfestival-tours op het water. 

  1. Dief die portefeuille probeerde te stelen van Gentse undercoveragent krijgt 10 maanden cel
    Gent

    Dief die portefeuil­le probeerde te stelen van Gentse undercover­agent krijgt 10 maanden cel

    Een niet al te snuggere dief heeft zich op een wel erg belachelijke manier laten strikken door de politie. Die hield hem stiekem in de gaten toen hij in de buurt van het Sint-Pietersstation aan de klinken van enkele geparkeerde wagens aan het trekken was. Vervolgens probeerde hij ook de portefeuille van een man te stelen die in de inkomhal van een appartementsgebouw stond. Alleen bleek die man een agent te zijn. De man is nu veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden.