Actie voor Mawda op de Kouter.
Volledig scherm
Actie voor Mawda op de Kouter. © Wannes Nimmegeers

Ook Gent wil gerechtigheid voor kleine Mawda, die in 2018 stierf door politiekogel

GentOp de Kouter is maandagmiddag een symbolische actie gevoerd ter nagedachtenis van de kleine Mawda. Dat Iraaks-Koerdische meisje werd in 2018 gedood door een politiekogel, hier in België. Ze was pas 2 jaar oud.

 1. Werkgroep Dekolonisering wil dat stad bepaalde boeken verbiedt maar zover zal het niet komen: “Nee, we halen Pippi Langkous niet uit de bib”
  gent

  Werkgroep Dekolonise­ring wil dat stad bepaalde boeken verbiedt maar zover zal het niet komen: “Nee, we halen Pippi Langkous niet uit de bib”

  Na een participatietraject van anderhalf jaar is de Werkgroep Dekolonisering met een 31 bladzijden tellend document op de proppen gekomen. Daarin staan te verwachten zaken, maar ook hallucinante passages. Zo wordt ervan uitgegaan dat de politie racistisch is, het STAM elitair, en de Gentenaars ‘koloniaal miskweekt’. “Het document is activistisch en scherp geformuleerd, en dat mag. Het is aan ons als stadsbestuur om daar verstandig mee om te gaan", zegt Tine Heyse.
 1. Is spreektijdbeperking de oplossing voor de langdradige en saaie Gentse gemeenteraden? “Met al die herhalingen lijkt het hier wel FC De Kampioenen”
  PREMIUM
  Gent

  Is spreektijd­be­per­king de oplossing voor de langdradi­ge en saaie Gentse gemeentera­den? “Met al die herhalin­gen lijkt het hier wel FC De Kampioenen”

  De Gentse gemeenteraad heeft een probleem. Ze is saai en langdradig, elke keer opnieuw. Er zijn weinig of geen spitante debatten, tussenkomsten én antwoorden worden doorgaans afgelezen van een vooraf opgesteld blad. Heel veel zaken worden letterlijk herhaald uit een gemeenteraadscommissie eerder in de maand. Voorzitter Zeneb Bensafia vroeg gisteren bij de start van de eerste raad van 2021 of het beter kan. “Hou uw tussenkomsten kort en krachtig, to the point. En val niet in herhaling. Soms lijkt het hier wel FC De Kampioenen.”
 2. Britse variant duikt voor het eerst op in Gentse school: meeste kleuterklassen al in quarantaine
  Gent

  Britse variant duikt voor het eerst op in Gentse school: meeste kleuter­klas­sen al in quarantai­ne

  De Britse variant is voor het eerst opgedoken op een Gentse school. Op de twee vestigingen van de Gentse basisschool De Wijze Eik hebben 7 personen positief getest op COVID-19. Bij een van hen gaat het om de Britse variant. 10 van de 15 kleuterklassen werden alvast in quarantaine geplaatst en dinsdag zal de hele school uit voorzorg getest worden. De stad bereidt zich intussen voor op eventuele verdere maatregelen.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken