Lachanimator Luc Van Imschoot, Annick De Splenter (Gruut) en Henk Hellemans (Gent-Watertoerist) zorgen samen voor echte Gentse thematochten op het water.
Volledig scherm
Lachanimator Luc Van Imschoot, Annick De Splenter (Gruut) en Henk Hellemans (Gent-Watertoerist) zorgen samen voor echte Gentse thematochten op het water. © WVO

Ook de toeristenbootjes doen mee: dan toch 14de editie van Theater op het Water tijdens Gentse Feesten

Rederij Gent-Watertoerist organiseert alsnog enkele van zijn intussen alom bekende thematische boottochten tijdens de Gentse Feesten. Naast de Zangboot en de Lachwandeling belooft ook Theater op het Water weer veel moois. “Het zouden wel eens hele mooie ‘fieste’ kunnen worden.” (Meer over de Gentse Feesten in dit dossier)

 1. Infectioloog Callens deelt frustratie na moeilijke nacht op corona-afdeling: “Iemand naar huis gestuurd die ik liever in het ziekenhuis had gehouden”

  Infectio­loog Callens deelt frustratie na moeilijke nacht op corona-afdeling: “Iemand naar huis gestuurd die ik liever in het ziekenhuis had gehouden”

  De werkdruk voor ziekenhuizen wordt alsmaar groter in deze vierde coronagolf en dat leidt soms tot moeilijke situaties voor de artsen. In het Universitair Ziekenhuis in Gent is gisteravond een coronapatiënt terug naar huis gestuurd omdat er nog plaats vrijgehouden moest worden voor andere patiënten die mogelijk nog zieker waren. “Alles verliep veilig en de patiënt kan thuis opgevolgd worden, maar in de ideale omstandigheden had ik die persoon nog één tot twee dagen in observatie willen houden, maar dat kon nu niet”, vertelt infectioloog Steven Callens onze redactie.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.