Lachanimator Luc Van Imschoot, Annick De Splenter (Gruut) en Henk Hellemans (Gent-Watertoerist) zorgen samen voor echte Gentse thematochten op het water.
Volledig scherm
Lachanimator Luc Van Imschoot, Annick De Splenter (Gruut) en Henk Hellemans (Gent-Watertoerist) zorgen samen voor echte Gentse thematochten op het water. © WVO

Ook de toeristenbootjes doen mee: dan toch 14de editie van Theater op het Water tijdens Gentse Feesten

Rederij Gent-Watertoerist organiseert alsnog enkele van zijn intussen alom bekende thematische boottochten tijdens de Gentse Feesten. Naast de Zangboot en de Lachwandeling belooft ook Theater op het Water weer veel moois. “Het zouden wel eens hele mooie ‘fieste’ kunnen worden.” (Meer over de Gentse Feesten in dit dossier)

 1. REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN. Imaani (21) bokst grootse evenementen in elkaar: “Een feestje voor Michelle en Barack Obama, waarom niet?”
  PREMIUM
  GENT

  REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN. Imaani (21) bokst grootse evenemen­ten in elkaar: “Een feestje voor Michelle en Barack Obama, waarom niet?”

  Je bent jong, je wil wat. En je doet het ook. Studeren en ondernemen tegelijk, da’s geen evidentie, maar elk jaar staan er jonge Gentse studenten klaar om de wereld te veroveren met hun bedrijfje. Wij brengen vijf ‘Gentrepreneurs’ in beeld. Vandaag: Imaani Jacobsen (21) organiseert evenementen op topniveau. “Zelfstandig zijn, dat zit een beetje in mijn bloed.”
 2. REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN: De jenever en picon van Mathijs (21) en Nils (21) wordt thuis geleverd en gemaakt: “Hele nacht flessenhalzen in was gedoopt”
  PREMIUM
  GENT

  REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN: De jenever en picon van Mathijs (21) en Nils (21) wordt thuis geleverd en gemaakt: “Hele nacht flessenhal­zen in was gedoopt”

  Je bent jong, je wil wat. En je doet het ook. Studeren en ondernemen tegelijk, da’s geen evidentie, maar elk jaar staan er jonge Gentse studenten klaar om de wereld te veroveren met hun bedrijfje. Wij brengen vijf ‘Gentrepreneurs’ in beeld. Vandaag: Mathijs Dewijn en Nils Boeckx (21) brachten met Foxed al drank en hapjes aan huis. Nu hebben ze ook hun eigen jenever en picon.
 1. Gentbruggelingen komen op straat tegen circulatieplan: “Burgerparticipatie mondde uit in frustratie”
  PREMIUM
  Gent

  Gentbrugge­lin­gen komen op straat tegen circulatie­plan: “Burgerpar­ti­ci­pa­tie mondde uit in frustratie”

  In de Frederik Burvenichstraat in hartje Gentbrugge komt de buurt in het verweer tegen het wijkmobiliteitsplan dat volgend najaar wordt doorgevoerd. Concreet wil de Stad Gent een van de zijstraten knippen, maar liever zag een groep ouders de knip in hun straat. “We hadden gehoopt om onze kinderen eindelijk veilig met de fiets naar school te kunnen sturen”, zucht Elisabeth Vanhoutte.