Ontwerp Wereldexpo Dubai onthuld bij Processie NTGent

NTGent heeft het begin van het nieuwe theaterseizoen gevierd met een processie, die op zaterdag en zondag door het stadscentrum trok. Als relikwieën werden sperma en eicellen meegedragen. Action Zoo Humaine gaat samen met artistiek leider Chokri Ben Chikha het Vlaams Paviljoen op de wereldexpo van Duba in 2020 bouwen. Dat wil hij vullen met zaad- en eicellen van Vlaamse kunstenaars. Acteur Frank Focketyn gaf zondagavond het goeie voorbeeld in Gent en schonk zijn zaad ‘aan de kunst en de wetenschap.

  1. Karel is wereldkampioen ‘achtertuinlopen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktballetjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”
    PREMIUM
    Gent

    Karel is wereldkam­pi­oen ‘achter­tuin­lo­pen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktbal­le­tjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”

    Het is niet de eerste keer dat Karel Sabbe (30) een wereldrecord breekt, maar het was wel de eerste keer dat de tandarts meedeed aan het wereldkampioenschap lopen in de achtertuin, officieel de ‘Backyard Ultra’. Daar namen 300 deelnemers van over heel de wereld aan deel. Bedoeling is dat ze elk uur een rondje van 6,7 kilometer lopen. Wie dat het langste kan volhouden is de winnaar. Dit jaar was dat Karel, hij legde 500 kilometer af op drie dagen en 3 uur, onderbroken door powernaps van een handvol minuten. “Op het einde zat ik er door maar je zit dan zodanig dicht bij dat wereldrecord, dat je er de pijn nog even bij neemt.”