Ontsnapte Afrikaanse katachtige gevonden in stal in Zwijnaarde

De brandweer heeft afgelopen maandag een servalkat gevangen in de Hutsepotstraat in Zwijnaarde. De Afrikaanse katachtige werd illegaal als huisdier gehouden, maar was ontsnapt. Nu heeft de grote kat een voorlopig thuis gevonden in het Natuuropvangcentrum in Opglabbeek.

 1. Vandalisme met rookontwikkeling in parking Dok Noord
  GENT

  Vandalisme met rookontwik­ke­ling in parking Dok Noord

  De brandweer van Gent is rond 17.30 uur uitgerukt naar Dok Noord. Daar was een brandalarm afgegaan in de parkeergarage. Ter plaatse bleek er uiteindelijk weinig aan de hand. Er was een vandaal aan het werk met wat rookontwikkeling tot gevolg. Wat de dader exact gedaan heeft, is voorlopig onduidelijk maar geblust moest er alleszins niet worden. Ook van grote schade is geen sprake. De politie komt nog ter plaatse om de feiten vast te stellen.
 2. “Een telefoontje van de politie, 20 jaar geleden. En plots zat ik daar met onze eerste leeuw”: als Tiger King een Vlaamse reeks was, zouden de makers verhalen halen bij Sil Janssen
  PREMIUM

  “Een telefoon­tje van de politie, 20 jaar geleden. En plots zat ik daar met onze eerste leeuw”: als Tiger King een Vlaamse reeks was, zouden de makers verhalen halen bij Sil Janssen

  Kijkt u ook naar Tiger King? Die behoorlijk hallucinante Netflix-reeks over Amerikaanse fokkers van tijgers, leeuwen en aanverwanten? Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek (nog) niet. Maar mocht er ooit een Vlaamse spin-off van komen, dan wil je hem bellen. “Twintig jaar geleden kwam dat eerste telefoontje van de politie. Een potje in de haren krabben later zat ie daar: onze eerste leeuw.”
 3. Code oranje in de academies: “Waarom krijgt deeltijds kunstonderwijs geen ondersteuning voor extra kosten?”
  Gent

  Code oranje in de academies: “Waarom krijgt deeltijds kunstonder­wijs geen ondersteu­ning voor extra kosten?”

  Code oranje doet ook zijn intrede in het deeltijds kunstonderwijs (DKO). “Ook wij gaan bijsturen, vooral qua klasgrootte en lesaanpak”, zegt Paul Voet, directeur van GO! Kunstacademie Gent aan de Poel, die zich verder hardop afvraagt waarom het DKO geen coronatoelages krijgt. Ondertussen boert de kunstacademie goed met een minieme stijging van 3% meer leerlingen, “al resulteert dit niet onmiddellijk in meer beschikbare lesuren voor volgend schooljaar”, zegt Voet.