Toekomstbeeld Gravensteen: met een paviljoen langs de Geldmunt
Volledig scherm
Toekomstbeeld Gravensteen: met een paviljoen langs de Geldmunt © RV / TV Murmuur - Dhooge & Meganck - Sabine Okkerse

Ontgoochelde reacties nu stad terugkeert naar oorspronkelijke plannen voor Gravensteen. “Dan gaan we weer in actie moeten beginnen schieten zeker?”

GentDe kogel is door de kerk, het Gravensteen krijgt tòch een paviljoen in het parkje langs de Geldmunt en een lift aan de Donjon. “Alleen zo kan de burcht integraal toegankelijk worden gemaakt”, stelt Sami Souguir. Maar dat zijn exact de plannen waartegen zo veel protest kwam, dat het dossier een jaar werd stilgelegd om alternatieven te bekijken.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Meetjesland wordt nu officieel Regio Gent: “Toch zullen wij ons altijd Meetjeslander blijven voelen”
  PREMIUM
  Meetjesland

  Meetjes­land wordt nu officieel Regio Gent: “Toch zullen wij ons altijd Meetjeslan­der blijven voelen”

  Het Meetjesland is nu officieel deel van de ‘Regio Gent’. Vlaanderen werd opgedeeld in vijftien regio’s en van het Meetjesland is daarin geen sprake meer. Toch zien de politieke kopstukken uit onze regio vooral voordelen. “We mogen geen Calimero spelen, en moeten vooral de voordelen uit de samenwerking met Gent halen”, klinkt het. Wij belden rond.