Archiefbeeld: de Louisa d'Havébrug werd in september vorig jaar plechtig geopend.
Volledig scherm
Archiefbeeld: de Louisa d'Havébrug werd in september vorig jaar plechtig geopend. © Wannes Nimmegeers

Ontbrekend stukje fietspad naast Louisa d’Havébrug wordt eindelijk aangelegd: “Na het bouwverlof starten we met de werken”

GentNog eind jaar moet naast de Louisa d’Havébrug in Ledeberg een ontbrekend stukje fietspad liggen. De fietsbrug over de Schelde wordt intussen gretig gebruikt, maar veel fietsers storen zich aan de slechte verbinding richting Merelbeke. Daar ligt nu een hoop stenen. “Het is goed nieuws dat het probleem wordt aangepakt”, reageert raadslid Sara Matthieu (Groen). 

  1. Caroline Jannes is psychologe op de Topsportschool in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”
    PREMIUM
    GENT

    Caroline Jannes is psychologe op de Topsport­school in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”

    Op de topsportschool in Gent streven jaarlijks tientallen jongeren naar het ultieme doel: de medaille op een EK, WK of zelfs de Olympische Spelen. Caroline Jannes probeert hen al 15 jaar lang te behoeden voor de emotionele weerslag van een verkeerde sprong, slechte prestatie of de immense druk die jarenlang trainen met zich meebrengt. “Moedig van Biles dat ze zich terugtrekt. Maar ook dat is de prestatie van een heel team.”