Online verpakkingsvrije supermarkt levert nu ook in Gent: “Van olijfolie tot koekjes, alles aan huis geleverd in glazen potten”
GentHeel handig voor de bewuste Gentenaars: Pieter Pot levert nu ook in Gent. De online verpakkingsvrije supermarkt brengt alles in glazen potten aan huis. “Sinds september hebben we al meer dan een miljoen verpakkingen gespaard.”
Pieter Pot heeft Rotterdam als thuisbasis, maar levert al over heel Nederland, Brussel en Vlaanderen. In Vlaanderen kreeg Antwerpen de primeur, daarna volgden Leuven, Mechelen, Brugge en Hasselt en vanaf nu kunnen ook Gentenaars aan huis laten leveren. Het principe is heel simpel: klanten maken een account aan op de website, duiden hun boodschappen aan en betalen. Wanneer je voor 12 uur ‘s middags bestelt, is de kans groot dat je boodschappen ‘s avonds al geleverd worden.
In totaal is er keuze uit meer dan 300 producten - van olijfolie tot toiletpapier. Zo goed als alles wordt in glazen potten en flessen bezorgd, enkel huishoudproducten niet. Die mogen volgens de voedselvoorschriften niet in dezelfde potten worden gedaan. Heel handig: de potten worden niet alleen aan huis geleverd, ze worden ook weer opgehaald bij de volgende bezorging. “We haalden de mosterd bij de melkboer van vroeger”, zegt Puck Schaaphok, hoofd van Pieter Pot Belgium. “Die leverde ook melk aan huis en nam de lege flessen weer mee.” Nog handiger: Pieter Pot is niet duurder dan de doorsnee supermarkt.
Eerste Gentse klant
Afgelopen donderdag werd de eerste levering gedaan in Gent. Margot Vanden Bossche was de gelukkige eerste klant. Schaaphok bracht haar bestelling - granola, gedroogde mango, een Italiaanse kruidenmix, crackers en vegan mayonaise – hoogstpersoonlijk met de bakfiets bij Margot huis. “De combinatie van gemak een duurzaamheid heeft me over de streep getrokken”, zegt Margot waarom ze voor Pieter Pot had gekozen. “Ik vind het te veel gedoe om met lege potten naar de verpakkingsvrije winkel te fietsen.”
Voor Margot was het nog met de bakfiets, maar nu worden de leveringen via bestelbusjes gedaan. Door zoveel mogelijk transporten te combineren, probeert Pieter Pot zijn voetafdruk toch te verlagen. “Als we gaan groeien, wordt ons systeem nog duurzamer”, zegt Schaaphok daarover. “Hoe meer leveringen in een gebied, hoe minder CO2 het transport verbruikt.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Schepen Filip Watteeuw zwaar aangepakt na ‘ongepaste’ tweet over... barbecueworst: “Hadden ze dan Vlaams Belangers een hotdog moeten weigeren?”
Gent -
Mijnenergie
Elk zonnepaneel een eigen omvormer? Dit zijn de voor- en nadelen
Zonnepanelen hebben logischerwijze nood aan voldoende zonlicht. De schaduw van een hoge boom of aanpalend gebouw beïnvloeden het rendement op negatieve wijze. De oplossing bestaat erin om niet te kiezen voor één centrale omvormer, maar te opteren voor micro-omvormers per paneel. Al kent dat systeem ook minpunten. Sectorfederatie ODE maakt voor Mijnenergie.be de afweging. -
Tot 900 euro voor Gentse hotels die groen keurmerk willen verzilveren
‘Green Key’ en ‘Green Globe’ zijn internationale labels voor toeristische adressen die grote inspanningen leveren op vlak van duurzaamheid. Hotels die dat label willen halen, kunnen tot 900 euro euro steun krijgen van de Stad GentGent -
-
Gouden Formule 11
Georges-Louis Bouchez doet ook dit jaar mee aan de Gouden Formule 1: “Verstappen is een vechter en een goede coureur, maar Hamilton is meer een ster”
-
Stad opent online rouwregister voor betreurde ereschepen Lieven Decaluwe
Het overlijden van ereschepen Lieven Decaluwe raakt vele Gentse harten, zowel in de politieke wereld als de cultuurwereld. Daarom opent de stad Gent een rouwregister voor hem.Gent -
Superflitspaal houdt de wacht langs de Koerspleinstraat in Sint-Amandsberg
De LIDAR, de superflitspaal van de lokale politie Gent, staat deze week in de Koerspleinstraat in Sint-Amandsberg.Gent -
De klassieke, rechthoekige handtas is passé. Dit model is wél erg hot deze zomer