Jo Decaluwe in zijn Tinnenpottheater.
Volledig scherm
Jo Decaluwe in zijn Tinnenpottheater. © Frederik Vollaert

Online rouwregister voor theaterdirecteur en acteur Jo Decaluwe

GentDe stad Gent heeft een rouwregister geopend voor Jo Decaluwe, die woensdag op 79-jarige leeftijd overleed. Het is - gezien de pandemie - een online register, dat door iedereen kan getekend worden.

 1. Stemmen over hoofddoekenverbod? Dan valt laptop van liberaal Mattias De Vuyst ‘plots’ uit: “Ik heb niet de vereiste academische kennis”
  Gent

  Stemmen over hoofddoe­ken­ver­bod? Dan valt laptop van liberaal Mattias De Vuyst ‘plots’ uit: “Ik heb niet de vereiste academi­sche kennis”

  Opschudding bij de Gentse liberalen. Een stemming rond een hoofddoekverbod voor het schepencollege draaide uit op een klein relletje. Raadslid Mattias De Vuyst weigerde tegen Vlaams Belang in te gaan en zette zijn laptop dan maar uit. “Een dokter die zijn eigen zoon op de operatietafel ziet liggen, zal ook moeite hebben om die te opereren”, zegt hij.
 2. Opa Clément (68) overlijdt op drempel van gerechtsgebouw waar hij zou getuigen op assisenproces: “Hij was zo fier op ons allemaal”
  PREMIUM
  Gent

  Opa Clément (68) overlijdt op drempel van gerechtsge­bouw waar hij zou getuigen op assisenpro­ces: “Hij was zo fier op ons allemaal”

  Het assisenproces tegen ex-militair Pierre Cornette is volop aan de gang. Maandagavond kwamen enkele getuigen aan het woord. Ook Clément Van Rentergem (68) werd uitgenodigd. De Gentse man had het slachtoffer Jeannine Welvaert onderdak gegeven toen ze was weggelopen van haar vriend. Maar vlak voor hij het gerechtsgebouw wilde binnengaan, kreeg Clément een hartstilstand. Zijn familie moest onverwacht afscheid nemen van hun knuffelbeer.