Hoofdzetel van Mifratel / Yource in Gent
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdzetel van Mifratel / Yource in Gent © Dylan Vermeulen

Onderzoek naar fraude met contactonderzoek: speurders vallen binnen bij callcenter

In Gent is deze voormiddag een huiszoeking uitgevoerd bij een callcenter dat ervan verdacht wordt de Vlaamse overheid te hebben opgelicht tijdens de coronacrisis. De firma zou de overheid facturen gestuurd hebben voor contact tracers die in werkelijkheid voor andere klanten belden. Bij een audit zijn er voor 25 miljoen euro aan ‘afwijkende’ facturen gevonden.

3 reacties

 • Carine Blondelle

  2 maanden geleden
  Waarom denk je dat er gebeld wordt vanuit Bulgarije ??
 • Mario Tersago

  2 maanden geleden
  Dit is een fraude die mee dan een half jaar geleden aan het licht kwam.. nu, gaat men effectief ter plaatse. Wanneer gaat men witteboordencriminaliteit nu eens snel en grondig aanpakken? Er gaat altijd zo'n lange tijd over, wordt vaak 'overgeprocedeerd', te weinig/laag bestraft en heeft enorme economische impact op zowel particulier als de staat.
 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Er zullen nog wel addertjes boven het gras komen wees daar zeker van . Alleen iedereen dekt iedereen in
 1. Moeder en zoon openen pop-up met zelfgemaakte verzorgingsproducten: “Wij zijn als een stadsbrouwerij, de volledige productie gebeurt in Gent”
  Gent

  Moeder en zoon openen pop-up met zelfgemaak­te verzor­gings­pro­duc­ten: “Wij zijn als een stadsbrou­we­rij, de volledige productie gebeurt in Gent”

  Voor een gezond, duurzaam eindejaarsgeschenk (voor jezelf of een geliefde) moet je in de Koestraat zijn dit jaar. Hilde Nys (57) en haar zoon Thomas Kindermans (29) hebben er pas een pop-up geopend met gezonde, duurzame verzorgingsproducten – van dagcrème tot massage-olie. “Van scholieren tot 80-plussers, ze zijn allemaal fan.”
 2. MIJN STAD. Bayram, de bekendste fruitverkoper van Gent: “In de Dampoortwijk kent iedereen nog iedereen, ik zou nergens anders willen wonen”
  PREMIUM
  Gent

  MIJN STAD. Bayram, de bekendste fruitverko­per van Gent: “In de Dampoort­wijk kent iedereen nog iedereen, ik zou nergens anders willen wonen”

  Ken je Bayram Özdemir (62) niet? Dan ken je ongetwijfeld wel zijn stem, galmend over de Vrijdagmarkt. De Gentenaar verkoopt al fruit sinds zijn 11 jaar en toch doet hij zijn job nog even graag als vijftig jaar geleden. “Buiten de toeristen ken ik bijna iedereen die passeert. Alle mensen die hier wonen.” We vroegen hem naar zijn lievelingsplekken in Gent, zijn mooiste herinnering en zijn favoriete stadsgenoot.